По-рано днес премиерът на Естония Кая Калас се подигра с

...
По-рано днес премиерът на Естония Кая Калас се подигра с
Коментари Харесай

Естонският премиер Кая Калас: Победата на Путин е „специална операция по преизбиране“

По-рано през днешния ден министър председателят на Естония Кая Калас се подигра с Владимир Путин , като посочи фалшифицираната съгласно нея изборна победа на съветския президент, която беше оповестена предишния уикенд, съобщи „ Politico “.

„ Отказвам да назовавам това избори, назовавам ги специфична интервенция по преизбиране “, разяснява Калас пред кореспонденти малко преди срещата на върха на Европейския съвет.

Коментарите на естонската лидерка явно са отпратка към „ специфичната военна интервенция “ на Кремъл – евфемизмът, който Москва употребява, с цел да назове пълномащабната си инвазия в Украйна. Инвазията продължава към този момент повече от две години, като към днешна дата жертвите наброяват хиляди, а множеството градове са в руини.

Според формалните резултати от изборите в Русия, извършени в неделя, Путин си е обезпечил още шест години власт , като е получил 87% от гласовете . Западът обаче разкритикува остро изборния развой, като го дефинира като „ подправен “ и „ фарс “ . Редица демокрации означиха неналичието на действителни съперници на дългогодишния водач, както и репресиите против каквато и да е съпротива.

„ Това е още един въпрос – за какво играят тази игра, с цел да покажат, че организират избори, като самите те не имат вяра в това. Всъщност това се случва, с цел да се подкопаят нашите избори, нашата народна власт, “, показа още Кая Калас.

Калас е един от най-изявените водачи на Европейски Съюз , които поддържат Украйна , призовавайки другите страни също да не се двоумят в поддръжката си за Киев, до момента в който страната се опълчва обезверено на съветските сили. Решението на Калас да отстрани военни монументи от руско време в източния естонски град Нарва даже докара до включване на името ѝ в листата на търсените от Русия лица предишния месец. Тя посочи още, че съгласно нея Путин не би трябвало да се назовава „ президент “ , защото изборите не са били нито свободни, нито почтени.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР