По-рано днес парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета

...
По-рано днес парламентът отхвърли втория вот на недоверие към кабинета
Коментари Харесай

Лидерът на СДС включи сигнална лампа с вот против кабинета

По-рано през днешния ден Народното събрание отхвърли втория избор на съмнение към кабинета " Денков " за " несправяне в областта на националната сигурност и защитата ". " За " вота гласоподаваха 71 народни представители, от които и един народен представител от ГЕРБ-СДС, и 155 бяха " срещу ".

Румен Христов уточни, че от групата на ГЕРБ-СДС водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не е взел участие в гласуването, а водачът на по-малкия съдружен сътрудник е дал своя вот " за " вота на съмнение.

" Това е сигнална лампа към ръководещите, с която желаеме да им кажем, че решенията, които се вземат, би трябвало да бъдат съгласувани първо и второ, да работят по-добре, упованията ни са по-големи ", изясни той вота си.

Христов уточни, че огромните неща, които са ги събрали в " тази некоалиция ", са свързани с покриване на критериите за еврозоната, Шенген, Плана за възобновяване и резистентност и закона за бюджета. По този метод им споделяме, че значимите неща, свързани най-много с бюджета - непокриване на условията от Маастрихт във връзка с инфлацията и вероятно надхвърляне на допустимите 3% недостиг, са доста значими за нас и те би трябвало да си вземат записка, разяснява ръководителят на Съюз на демократичните сили.

" Няма драма в обединението ГЕРБ-СДС, както се споделя - пестник сме, само че имаме право на лично мнение " , изясни Румен Христов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че показва мнението на своите гласоподаватели, които са доста недоволни, че надали не са " гумен щемпел " и обезпечават безпроблемно битие на " некоалицията ", а има въпроси, които ги засягат и те желаят да бъдат решени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР