По-рано днес отборът на Хаас потвърди едно от най-зле пазените

...
По-рано днес отборът на Хаас потвърди едно от най-зле пазените
Коментари Харесай

Щайнер: Дори и полпозишън нямаше да помогне на Шумахер

По-рано през днешния ден тимът на Хаас удостовери едно от най-зле защитаваните секрети във Формула 1 през 2022 година, а точно, че Мик Шумахер ще бъде сменен от своя сънаордник Нико Хюлкенберг за идващия сезон.

Малко по-късно ръководителят на отбора Гюнтер Щайнер разкри, че решението за смяната в пилотския състав е било взето през вчерашния ден, когато Шумахер е бил осведомен, че няма да му бъде препоръчан нов контракт, за Хюлкенберг е подписал своя договор. 
 Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер Официално: Хюлкенберг сменя Шумахер
Попитан от motorsport.com дали обстановката щеше да бъде друга, в случай че Шумахер, а не неговият съотборник Кевин Магнусен, беше взел полпозишъна в Бразилия предходната седмица, Щайнер сподели, че даже и това е нямало да бъде задоволително за германеца. 

„ Нищо нямаше да се промени. Такова решение не може да се вземе въз основата на едно прочувствено съревнование или едно класиране в подготовка, ще е неверно “, съобщи ексцентричният италианец.

Той също по този начин разяснява и тежките произшествия на Шумахер от началото на сезона, които са повлияли на решението на Хаас, само че не са били в неговата основа.

„ Беше част от решението, само че не можем да кажем, че е единствено поради злополуките. Не го споделям, с цел да наподобява добре, само че виждате, че положителните му резултати помогнаха на тима. Трябва да се откри салдото при взимането на такова решение. Когато той завоюва точки във Англия и Австрия беше доста добър и положителен миг.

„ Но имаше и отрицателните страни, злополуките. Така че има микс от нещата. Не беше единствено едно съревнование, което да ни накара да го сменим. Беше композиция от доста и разнообразни неща “, показа Щайнер.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР