По-рано днес научихме името на първия финалист на Next Gen

...
По-рано днес научихме името на първия финалист на Next Gen
Коментари Харесай

Финалът на Next Gen ATP Finals е ясен: Накашима се справи с Дрейпър и ще спори за титлата

По-рано през днешния ден научихме името на първия финалист на Next Gen ATP Finals - Иржи Лехечка, който спря победната серия на Доминик Щрикер, трансформирал се изненадата на шампионата, оглавявайки Червената група в компанията на Лоренцо Музети и Джак Дрейпър. За сметка на това като едноличен водач на Зелената напред в надпреварата продължи Брандън Накашима, който неотдавна завоюва дебютната си АТР купа на конкуренцията в Сан Диего, а през днешния ден затвърди отличните усещания с представянето си и надигра английския левичар за място на финала - 4:3(6) 1:4 4:2 4:3(5). В мача за купата към момента непобеденият американец и международен номер 49 следва да срещне Иржи Лехечка, който към този момент победи по-рано в груповата фаза на шампионата.

Накашима започва със забележително самочувствие дуела и пласираше ударите си надълбоко в половината на противника, което му донесе на няколко пъти шансове да отмъкне подаването на левичаря, само че до освен това не се стигна и нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него Дрейпър на два пъти поемаше самодейността, повеждайки с минипробив, но американецът остана невъзмутим в дейностите си и с общо четвъртия си сетбол откри сметката си в конфликта.

Световният номер 41 стремително превъзмогна разочарованието на старта на втората част и заигра на върха на опциите си, доказателство за което бяха 11-те му уинъра против едвам две две непредизвикани неточности и скоропостижно паритетът в общия резултат възцари. С началото на третата част силите на корта в италианския град претърпяха поврат и Накашима стартира да пресира на ретур по всякакъв начин противника си. В тези минути британецът се пречупи пред напрежението и инкасира брейк, който се оказа с решаващо значение и международният номер 49 възвърне задатъка си в обособените сетове.

Четвъртата част ни даде блясъка в сервиса на двамата полуфиналисти, които си размениха по един късмет за пробив и влязоха в нов тайбрек. Дрейпър сходно на по-рано в конфликта си завоюва преимущество в резултата от минибрейк, който поддържаше до самия край, преди в заключителните моменти вдървеност да обземе левичаря и Накашима се възползва по ослепителен метод, с цел да отмъкне крайния триумф, класирайки се на финала.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР