По-рано днес началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова

...
По-рано днес началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова
Коментари Харесай

Шефът на НСО отговори: Нямам намерение да подавам оставка

По-рано през днешния ден началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова разгласи, че за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев.

" Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което не е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет ", добави тя.

" Тук има предпазени очевидци, които желаят да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се заплашват техните права ", сподели още тя.

Началникът на Националната работа за защита по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално, обясниха за NOVA от НСО.

" Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на съображение тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на НСО ", съобщи началникът на кабинета на Кирил Петков.

Държавният глава ще се запознае с претекстовете на Министерски съвет и ще разгласи своето решение, е позицията на президентството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР