По-рано днес ген. Атанас Атанасов заяви, че 32-ма души от

...
По-рано днес ген. Атанас Атанасов заяви, че 32-ма души от
Коментари Харесай

Мълния! Бойко Рашков пред Фрог нюз: Потвърждавам, че политици са подслушвани! Изнасят се документи от службите

По-рано през днешния ден ген. Атанас Атанасов съобщи, че 32-ма души от " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " са били подслушвани след Нова година, в това число и по време на предизборната акция. 12 от тях са подслушвани от “Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП. Това е декларирал пред вестник " Сега " съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов. Сутринта той описа за случая и пред БНР и прикани вътрешния министър Бойко Рашков да направи инспекция.

Лидерите на Демократична България ген. Атанасов и Христо Иванов са били подслушвани от разнообразни служби.

Не знам от кое място ген. Атанасов има тази информация, само че аз я удостоверявам. Да, подслушвани са. Подслушван е също и сегашният длъжностен министър председател Стефан Янев, съобщи още Бойко Рашков. Той разкри също, че прокуратурата е образувала авансово произвеждане за приключване на информация по обява в уеб страницата от ПИК. Това е нещо, което ме радва, тъй като знам, че е ориентирано против мен и че в действителност ми вършат огромна услуга. Обществото има право и би трябвало да знае какво се случва и за какво. Както и кой разпорежда да се случват сходни неща.

Служебният министър акцентира, че подслушването е било разпоредено от съответните ръководители на профилираните звена и редовите чиновници нямат общо с това. Те обаче би трябвало да са наясно, че ще бъдем безкомпромисни и който е нарушил законите, ще си понесе следствията. Рашков разкри също, че има съответни сведения за изнасяне на цели кашони с папки и документи от чиновници в службите. Проверява се, в каква посока отиват скъпите папки.

В Министерство на вътрешните работи в абсурда е забъркана Групово дело „ Вътрешна сигурност “. Ще оповестим и другите, бе безапелационен служебният министър.

Скандалът с противозаконните подслушвания провокира голямо напрежение в тайните служби. От Държавната организация “Национална сигурност” оповестиха, че стартират инспекция. Това обаче е много необичайно, защото някои от подслушванията са осъществени точно по линия на ДАНС.

Проверка е стартирала и в ГДБОП.

Служители от ДАНС разясниха пред Фрог нюз, че от дълго време се приказва за близки връзки на зам.-шефът на организацията Недялко Недялков с олигарха от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Според тях, в случай че това се окаже правилно, ще се разкрият механизмите за зависимости сред секрети служби и политици, които пък са близки до изпълнителната власт и прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР