По-рано бе съобщено, че от армията Вагнер са в основата

...
По-рано бе съобщено, че от армията Вагнер са в основата
Коментари Харесай

Над 1000 наемници от частната армия ”Вагнер” ”спасяват” Русия в Украйна, готвят убийство на Зеленски

По-рано бе обявено, че от армията " Вагнер " са в основата на плануваните покушения против президента на Украйна Володимир Зеленски и премиера Денис Шмигал. Повече от 400 наемници от ЧВК " Вагнер " работят в Киев по предписание на Кремъл, заяви The Times. Путин е дал лист от 24-ма души за " елиминиране " в Украйна По сведения на източници на изданието на военните е сложена задача да убият президента на Украйна Владимир Зеленски, както и членове на украинското държавно управление и приготвят почвата за взимането под надзор от страна на Кремъл на обстановката в страната.

Още при започване на март Вагнер стартира набиране на наемници във войната в Украйна. Ограниченията за банкет били отстранени и от частнвата компания към този момент одобряват бойци от Донецката и Луганската демократични република, от анексирания Крим и непознати жители, без тези от Грузия. Войната постанова да отпаднат такива условия като задължения към Федералната работа за правосъдни реализатори, неналичието на уверение за положително държание или паспорт.

Вижте единствено какво написа в едно от известията на наемник, приканващ за кандидатстване във " Вагнер ": " Господа! Който желае да яде " свинска мехлем ", пишете ми. Активни чиновници без джобове не се канят на пикник. ЛДНР, Крим, Тези, които са имали проблеми със заетостта при нас - обадете се. Тези, които бяха уволнени от нас по някаква причина - обадете се. "

Друг наемник споделя пред Би Би Си за оптималния набор на полигон в Молкино покрай Краснодар, където евентуално има база и център за набиране на ЧВК Вагнер. По думите му във войната в Украйна към момента не вземат участие главните отряди на частната войска, а единствено нови претенденти, които упражняват на полигона в Молкино.

Преди дни, на съвещание на Съвета за сигурност съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че към 16 000 души от Близкия изток са подготвени да дойдат в сепаратистките " ЛНР " и " ДНР ", с цел да вземат участие в " освободителното придвижване " от страните на междинния Изток. В отговор президентът Владимир Путин подреди да се помогне на тези „ доброволци “ да стигнат „ в зоната на военни дейности “ в Украйна. Путин аргументира решението си с думите, че „ западните спонсори на Украйна подкрепят украинския режим, не крият това, вършат намерено, пренебрегвайки всички правила на интернационалното право “.

Припомняме, че депутатите от Европейския парламент одобриха резолюция, осъждаща нарушаванията на човешките права от частни военни компании. Те се концентрираха върху „ групата на Вагнер “ и „ нейните връзки с съветската страна “. В края на предходната година Европейският парламент остро осъди " чудовищните закононарушения " на частната военна компания (ЧВК) Вагнер. Това се споделя в резолюцията, призната на пленарната сесия в Страсбург. 585 евродепутати гласоподаваха в поддръжка на документа за нарушавания на човешките права от страна на ЧВК, изключително от " групата на Вагнер ", 40 гласоподаваха срещу, още 43 се въздържаха, съгласно сътрудник на DW.

В резолюцията се показва, че за първи път за ЧВК Вагнер стана известно през 2014 година поради присъединяване му в анексирането на Крим и боевете в Донбас. В тази връзка Европейският парламент изрази поддръжката си за „ напъните на украинските управляващи да изправят пред съда членовете на групата Вагнер, настояща в Крим и Донбас “. Освен това наемници действаха в Сирия, Судан, Мозамбик, Либия, Централноафриканската република и Венецуела, се споделя в резолюцията.

Европейският парламент показва безапелационни доказателства, че съветската страна е виновна за финансирането, образованието, управлението и оперативното командване на тези паравоенни групировки “, се споделя в резолюцията. Както се акцентира в него, евродепутатите " показаха твърдото си разбиране ", че ЧВК " Вагнер " би трябвало да се преглежда като " сътрудник на съветската страна ".

В документа се показва още, че групата на Вагнер е „ мрежа “ от свързани паравоенни организации и компании. В същото време, както беше маркирано, „ името на групата Вагнер последователно се отстранява, с цел да се избегне публичното внимание и да се отдалечи от господин Пригожин и президента Путин “ (има поради предприемача Евгений Пригожин, който е именуван „ готвачът на Путин “ и е обвързван с ЧВК Вагнер ).

Европейският парламент приветства постигнатото в Съвета на Европейски Съюз съглашение за налагане на наказания против групата Вагнер. Резолюцията също по този начин приканва страните сътрудници на Европейски Съюз, по-специално от Африканския съюз, също да наложат наказания против съветските наемници.

Евродепутатите също по този начин желаеха от Външната работа на Европейски Съюз да изготви отчет за активността на ЧВК Вагнер, който би трябвало да помогне за изправянето на чиновниците му под отговорност за закононарушенията, осъществени „ пред интернационалните трибунали “.

Частната военна компания Вагнер е неофициална военна организация, която не е част от постоянните съветски въоръжени сили и няма юридически статут. Военните елементи на групата Вагнер наброяват по друго време и съгласно разнообразни източнициот 1350 до 2000 души. Според съветското законодателство наемничеството е неразрешено, тъй че формалните лица в Русия отхвърлят ​​съществуването на ЧВК на Вагнер.

ЧВК е основана по волята на Кремъл от хора близки до Кремъл и в интерес само на Кремъл. ЧВК «Вагнер» е армията в сянка на настоящето военно-политическо управление на Русия и логиката на всички дейности на тази организация е чисто политическа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР