По-рано бе съобщено, че България ще бъде представена от премиера

...
По-рано бе съобщено, че България ще бъде представена от премиера
Коментари Харесай

ЕС ще опита да постави ”хората на първо място”

По-рано бе обявено, че България ще бъде показана от премиера Бойко Борисов.

Над 20 водачи от Европейския съюз се събраха в шведския град Гьотеборг през днешния ден, с цел да обсъдят обществени тематики като работни места, напредък, обучение и просвета на първия сходен конгрес от 20 години, осведоми ДПА.

Форумът, разгласен като обществена среща на върха, би трябвало да даде нов подтик на страните от Европейски Съюз да подсигуряват, че жителите им имат достъп до работни места със обективни условия на труд, както и че трудовият пазар може да остане конкурентен на фона на световните и демографски промени.

Шведският министър председател Стефан Льовен, който е съпредседател на форума дружно с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи, че срещата се организира в верния миг и е извънредно нужна, с цел да се пренасочи силата на Европейски Съюз и обособените страни членки към общественото благополучие.

Промените на трудовия пазар, изключително след финансовата рецесия от 2008 година, са довели до усилване на политическото съмнение измежду жителите.

"Време е да сложим хората преди всичко ", акцентира Льовен.

На срещата европейските водачи ще одобряват редица рекомендации - в декларация, наречена Европейски обществен дирек за обществени права, която би трябвало да даде насоки на страните членки по какъв начин да обезпечат по-добри обществени системи.

Очаква се да бъде разгласен пакет от 20 обществени права , които дефинират кои, съгласно Европейски Съюз, са основите на справедливия и добре работещ съвременен трудов пазар, както и на съответната обществена система.

Обхванати са редица правила: еднакъв достъп до работни места, обективни условия на труд, възнаграждение и обществена отбрана, както и компенсации за безработица и образование.

Документът няма да има правна стойност, само че ще даде знак на народите, че най-бедните от тях не са забравени, както означават организациите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР