По протокол при установена зараза директорите на училища трябва да

...
По протокол при установена зараза директорите на училища трябва да
Коментари Харесай

Вълчев с подробности как се действа в училищата при зараза с коронавирус

По протокол при открита болест шефовете на учебни заведения би трябвало да се свържат със чиновниците на районните здравни инспекции по места, където има вероятни огнища или зародили такива. Телефоните, които е оставен, са налични за всички. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, съобщи кореспондент на.

Понякога има проблем с връзката на шефовете с районните здравни инспекции, по тази причина предходната седмица беше извършена работна среща, с цел да се обезпечи бърза връзка. Вече има бърза връзка, има чат групи, имат бърза връзка през районните ръководства по образованието. В придвижване усъвършенстваме организацията, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Директорите имат опция в границите на нормативната уредба да създадат това нещо, добави той.

Вълчев изясни, че в случай че възпитаник е с позитивна проба за ковид, съответната паралелка се карантинира. Епидемиологът би трябвало да пристигна и да направи спомагателен разбора на епидемиологичната среда. Но най-малко що се отнася до паралелката, там няма място за колебание, уточни просветителният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР