По-проевропейско правителство от служебния кабинет не е имало“, заяви служебният

...
По-проевропейско правителство от служебния кабинет не е имало“, заяви служебният
Коментари Харесай

Явор Гечев: По-проевропейско правителство от служебния кабинет не е имало

„ По-проевропейско държавно управление от служебния кабинет не е имало “, съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев в предаването „ Лице в лице “.

„ Беше размразено атомното горива за АЕЦ „ Козлодуй “. Беше направена цялостна диверсификация във връзка с газа. Няма и литър газ, който да влиза по различен метод. Ако някой може да назова политиката на Пошла във връзка с зърното съветска, да назова и мен човек на Русия, само че това са нелепости “, добави той.

„ Ние пазим националните ползи на България. Трябва да отстояваме личните си ползи въз основата на разпоредбите на Европейски Съюз “, безапелационен бе Гечев. По думите му служебното държавно управление съумели да овладеят цените на дървата и отворили нови три трасета на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

„ Системата е още нежна, в случай че идващия министър изиска помощ, той ще я получи “, съобщи Гечев.

Той съобщи, че познава своя правоприемник Кирил Вътев. Познавам го, човек от бранша, познава бранша, превъзходен предприемач е. Надявам се да подбере добър екип. Пожелавам му триумф и мъдрост “, сподели Гечев.

По думите му имало доста рецесии в земеделския бранш. Той оспори, че има проблем при говедарите - че липсвала ваксина и не можели да изнасят стока. Според него имунизациите били налични и процедурите били в час.

„ Най-големият проблем са цените на млякото. Бил съм прав, че би трябвало да се вземат ограничения за сухото мляко “, уточни той.

Проблеми има доста. Те не свършват и не почват с един министър. Не са леки времената, които идват “, предизвести служебният министър на земеделието.

По думите му с 30% се е сринала цената от нова година до в този момент на млякото.

„ Ролята на земеделския министър е да пази ползите на българските аграрни производители. В момента се следи масиран импорт на изсъхнало мляко, нещо което е тежък проблем. Трябва да има сериозен надзор. Ние спряхме не дребна част от него. Овладяхме цените, за първи път ще бъде под 10% годишната инфлация, което съществено достижение “, съобщи Гечев.

 


Инфо: бТВ

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР