По проекта за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта

...
По проекта за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта
Коментари Харесай

Военният министър: Има опасност да не пазим небето си заради ремонта на МиГ-29 и закъснението на Ф-16

По плана за придобиване на нови бойни самолети имаме оферта за втория транш от осем самолета F-16. Подготвили сме план за капиталов разход, който би трябвало да бъде импортиран в Министерския съвет, а по-късно и в Народното събрание.

Надяваме се да успеем до края на периода на офертата в края на ноември, само че сме създали и авариен вид – до 15 декември, и към този момент сме отправили такова запитване към американската страна, добави той.

Служебният министър на защитата заяви още, че по плана за патрулни кораби се приготвят контракти за закупуване на въоръжения. „ Първият контракт ще бъде написан в средата на август, за другите въоръжения – доникъде на септември, само че с това не се изчерпва активността по този план “, уточни Димитър Стоянов, написа novini.bg.

„ Няма съвременна войска без задоволително финансово обезпечаване “, сподели още той. „ Ще участваме в подготовката на бюджетната процедура, в която ще заложим 2% от Брутният вътрешен продукт да бъде заделен за разноски за защита още през 2023 година Това е едно от изискванията, с цел да желаеме ускорена рационализация на българската войска “, съобщи Димитър Стоянов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР