По призива на лидера си Бойко Борисов Националното съвещание на

...
По призива на лидера си Бойко Борисов Националното съвещание на
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ за правителството: Брак или повече не става така

По апела на водача си Бойко Борисов Националното заседание на ГЕРБ одобри план на съдружно съглашение в ръководството, което да бъде изпратено на сътрудниците им от ПП-ДБ.

" Пробвахме се 9 месеца. Или вършим нещо същинско, както дамите обичат да споделят: брак или повече не става по този начин, " разгласи Борисов, прикани към гласоподаване и самичък заключи резултата от него.

За членове на преговорящия екип, който да показа съглашението, водачът на ГЕРБ номинира единствено дами: Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Борисов дефинира четирите като " компетенетни, твърди, рационални и в това време уверени, че без избори можем да намерим решение. "

Борисов призна, че през миналите 9 месеца сътрудниците в ръководството са " създали много неща дружно " и след прекараните месеци " не може да се бие с Кирил Петков в ефир " при възможна предизборна акция. Но в това време насочи и директни рецензии към " Продължаваме промяната. "

" Жизненоважни функционалности са узурпирани от партията на смяната. Апелирам Христо Иванов, Атанас Атанасов, до момента в който се задоволяват с министерството на правораздаването и опазването на здравето, да видят по какъв начин Политическа партия узурпират цялата власт, " сподели той.

Предупреди ѝ вицепремиера Мария Габриел, че в случай че стане министър председател, съответни министри могат да я провалят.

" Ако приемеш да си министър председател ти с Тагарев, Василев, Богданов, ти ще с провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме, тъй като няма да имаме повече принадлежности пред гласоподавателите ", сподели Борисов като добави към листата и министрите на спорта и туризма, чиито имена на можа да си спомни.

По думите му разногласието за това кой да оглави външно министерство в действителност бил " кукичката, за която да се хванем, с цел да си остане Асен Василев. "

" Аз съм брал кахъри с Дянков, на 50 % с Горанов и най-после си сложих Кирил Ананиев, с цел да знам, че с министър, като се схвана нещо, то става, " разясни някогашният министър председател.

По думите му обаче, в случай че се отиде на нови избори, разделянето в обществото, което към този момент съществува, ще се усили още повече и евроатлантически партии ще са по-слаби поотделно, в сравнение с в случай че продължат да ръководят дружно. Изброи като такива партии ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

" Държавата сподели едно чудовищно нов разделяне. То идва от Шипка. На 3 март нашият ръководител на Народното събрание беше освиркан. От ПП-ДБ никой не се появи. Там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделянето по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, " разгласи водачът на ГЕРБ.

В идващите два дни Борисов ще е конгрес на Европейската национална партия в Букурещ. Времето ще бъде употребявано за " буфер " в договарянията, а резултатите от тях ще станат ясни по-късно.

Двата документа, по които ще се договаря през тези дни са към него, наименуван " Механизъм за взимане на решения ".

От ПП-ДБ към този момент предложиха меморандум със период от 9 месеца и показаха, че е рано за сключване на съдружно съглашение за цялостен мандат.

Официално министър председателят Николай Денков би трябвало да подава оставката си и тази на държавното управление на 6 март, а по-късно още веднъж да се завърти парламентарната рулетка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР