По принцип всяко субсидиране – дали ще бъде намаляване на

...
По принцип всяко субсидиране – дали ще бъде намаляване на
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Намаляване на ДДС и таван на цените облагодетелства по-богатите


По принцип всяко субсидиране – дали ще бъде понижаване на Данък добавена стойност, или таван на цените, по принцип облагодетелства тези, които употребяват повече – хората с по-високи приходи. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ някогашният обществен министър Ивайло Калфин.

Таван на цените е таван на облагите, а повече облага значи и повече налози, добави той.

Той разяснява още, че при всяка инфлация се покачват лихвите и взелите заеми ще изпитват усложнения по изплащането им, в това число и на страната.

„ С течение на времето ще има мощна потребност от подпамагане, резултатите от инфлацията не могат да се компенсират напълно, само че би трябвало да се вкара правдивост и подкрепяне на хора с ниски заеми. Държавата обаче ще има все по-малки благоприятни условия “, счита някогашният обществен министър.

По думите му се вижда разнопосочно говорене с противоположни хрумвания във властта тъкмо в миг, в който би трябвало да има консолидация.

Спорът към военната помощ за Украйна Калфин назова фиктивен.

„ Нито можем да изнесем противоракетната си отбрана, с която разполагаме, нито няколкото изтребителят, които имаме. Не няма по какъв начин да повлияят на хода на войната “, посочи той.

По думите му и сега България експортира оръжие за Украйна, въпреки и косвено.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР