По принцип всички знем, че нормалното кръвно налягане има определени

...
По принцип всички знем, че нормалното кръвно налягане има определени
Коментари Харесай

Какво трябва да е нормалното кръвно налягане

По принцип всички знем, че естественото кръвно налягане има избрани стойности. Това, което би трябвало да знаем е, че от време на време даже и нашите индикатори да са по-различни от възприетата норма, това може да е единствено моментно положение, по тази причина не трябва да си вършим заключения единствено от едно премерване, а би трябвало да проследим обстановката за няколко дни, след което да се обърнем към доктор.

В идеалния случай всички би трябвало да имаме кръвно налягане под 120 на 80 (120/80), пишат от actualno.com. Това е идеалното кръвно налягане за хора, които желаят да имат положително здраве. На това равнище имаме доста по-нисък риск от сърдечно заболяване или инсулт.

Ако кръвното ви налягане е оптимално, това е страхотна вест. Следвайки нашите препоръки за здравословен метод на живот, вие ще можете да го запазите по този метод. Ако кръвното ви налягане е над 120 на 80 (120/80), ще би трябвало да го понижите. Повечето възрастни имат показания за кръвното налягане в диапазона от 120 на 80 (120/80) до 140 на 90 (140/90).

Ако кръвното ви налягане е в този диапазон, би трябвало да предприемете стъпки, с цел да го свалите или да го спрете да се повишава в допълнение. Причината хората, които имат показания за кръвно налягане в този диапазон, би трябвало да го намалят, макар че това не е класифицирано като „ високо “ кръвно налягане, е, че колкото по-високо е кръвното налягане, толкоз по-голям е рискът от здравословни проблеми.

Например, някой с равнище на кръвно налягане от 135 на 85 (135/85) има два пъти по-голяма възможност да получи инфаркт или инсулт, в сравнение с някой с свидетелствуване от 115 на 75 (115/75). Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР