По принцип ви глобяват, но ако има данни за фалшификация,

...
По принцип ви глобяват, но ако има данни за фалшификация,
Коментари Харесай

Съпротива и от медици срещу зеления сертификат, след 4 седмици може да е задължителен за чиновници и учители

По принцип ви глобяват, само че в случай че има данни за имитация, може да се повдигне обвиняване. Не мога да кажа какъв брой е санкцията, това е проблем на глобяващите органи – санкцията е до 1000 лева за физически лица. Това съобщи служебният зам.-здравен министър доктор Димитър Петров.

Възможно е да бъдат санкционирани и пускащите хора без зелени документи, като при систематични нарушавания глобата се усилва. Например – да бъде санкционирано заведение. Системно нарушаване значи 2 или повече нарушавания. Може даже да бъде затворен съответният обект, изясни служебният зам.-здравен министър. Още:
 В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома В мощ е зеленият документ, хиляди деца остават у дома
От 00.00 часа тази нощ влиза в сила зелен Коронавирус сертификат за всички действия, провеждащи се на закрито, и за посещаване на вс...

В момента тези, които могат да ревизират, са РЗИ и полицията. Само полицията може да желае персонални карти, посочи доктор Димитров пред Нова телевизия. Основно ще разчитаме на полицията, добави той.

Що се отнася до, с цел да имаш зелен документ, доктор Димитров разяснява, че не може да се промени, в случай че няма смяна на европейско равнище - поради. Същото е и за периода за преболедуване – 6 месеца след позитивен PCR тест (служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров уточни и антигенен тест от сертифицирана лаборатория, само че към този момент има спънка поради „ Информационно обслужване ” и се чака до 1-2 дни това да е свършено), по думите на доктор Димитров. Още: Ако променим условията, зеленият документ няма да е европейски и ще излезе, че променяме без да пита разпоредбите (за ЕС), продължи той, само че сподели и, че чисто медицински има доста разногласия.

Не може ли за лекарите да се направи изключение при съществуване на антитела? Не може, без да пита здравният министър не може да го направи, безапелационен е доктор Димитров.

Д-р Димитров заприказва за гратисен период за въвеждане на зелен документ, да вземем за пример за учителите. Образователният министър изиска период от 1 месец – поради 90 000 учители. А за останалата държавна администрация, за където също се мисли зеленият документ да е наложителен (за работещи с доста хора), също броим 100 000 лица и също се мисли за гратисен период при въвеждане - до 4 седмици.
 Здравният министър: Антителата не потвърждават нищо, има предложение за документ след първа игла Здравният министър: Антителата не потвърждават нищо, има предложение за документ след първа игла
Хората с високи равнища на антитела няма да може да си извадят " зелен документ ". Това съобщи пред Bulgaria ON AIR министърът на здравеопа...

Хора, които не могат да си слагат ваксина по здравни аргументи, още повече следва да се тестват. По-добре е такива хора да не вървят тук-там, където има доста огромно струпване на хора, сподели зам.-здравният министър.

Не мога да кажа ще има ли локдаун при 9000 души в болница, приключи зам.-здравният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР