"По принцип в МВР трябва да бъдат извършени радикални кадрови

...
"По принцип в МВР трябва да бъдат извършени радикални кадрови
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов : 3 структури са участвали в Бръмбаргейт

"По принцип в Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат осъществени радикални кадрови промени, защото главната задача на служебния кабинет е да обезпечи почтени и транспарантни избори. Но има информация, че доста полицейски началници на последните избори действаха не като служители на реда, а като партийни секретари на ГЕРБ и осигуряваха чадър над купувачите на гласове за някогашните ръководещи ".
Поредната бомба за протичащото се в силовото министерство, подхванато стремително от служебния отраслов министър Бойко Рашков, пусна водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, този път в изявление за уеб страницата "Тоест ".
И разкри съответните 3 структури, осъществявали подслушването на 32-а политици от досегашната съпротива - Дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи, антитерористичното звено в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и Дирекцията за битка с тероризма в ДАНС. А Демократична България имали изобилна информация и за трите.
Атанасов дефинира като глупава постъпка решението на шефовете на секретните служби да си пуснат отпуски поради боязън, че служебното държавно управление ще ги смени. "Ако желае да прави кадрови промени в бранш "сигурност ", ще ги направи, без значение кой в какви отпуски е ", подсети той.
По отношение на акцията в Трето РПУ в Пловдив генералът бил сигурен, че става въпрос за добре замислено, само че неприятно проведено взаимно мероприятие на прокуратурата и на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи.
"С нея се прави опит да се предотврати уволнението на Стефан Банков – началник на дирекцията и един от най-приближените от системата на Министерство на вътрешните работи до прокуратурата и персонално до Иван Гешев. И второ, в тази конструкция са вършени безспорни безобразия, които в този момент се пробват да прикрият. Става дума за това, че в интервала преди 4 април, когато бяха последните парламентарни избори, от „ Вътрешна сигурност “ са употребявали СРС по отношение на политически водачи от опозицията на Борисов и на ГЕРБ и по отношение на водачите на листи на разнообразни партии ", съобщи той.
По думите му, там са били унощожени тонове хартия от прилагани "бръмбари ". И настоя за подробна инспекция на "Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи, от която Рашков към този момент намерено сне доверие.
"Защото, отново споделям, тази дирекция е основана да се бори с корупцията вътре в системата, а не да ползва разследващи средства по отношение на цивилни лица. Проверката би трябвало да откри и на какво законно съображение са унищожени материалите на хартия от потреблението на тези средства ", сподели водачът на тъмносините.

"Всяко държавно управление, в това число и последното на Борисов, има такава процедура, при която министър председателят издава заповед за разпределение на функционалностите по ръководство сред себе си и вицепремиерите във връзка със структурни звена от страната, които не са директно подчинени на някое министерство. А Борисов постоянно е запазвал за себе си контрола върху службите за сигурност. Това, несъмнено, не е неприятно, тъй като министър-председателят би трябвало да е най-информираният човек в страната. Но тук става дума за тежка корист с власт във връзка с кадруването и назначението на хора на виновни длъжности. Борисов директно контролираше този развой от най-високите позиции до равнище шеф на отдел, с цел да могат тези места да се заемат от хора, които са директно лоялни на него и на ръководещата партия. И през тях да бъдат възлагани политически поръчки за наблюдаване, надзор, гонене и принуда на политическите съперници ", разгласи ген. Атанасов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР