По принцип, международните договори се ратифицират от парламента – по

...
По принцип, международните договори се ратифицират от парламента – по
Коментари Харесай

Председателят на парламента на РСМ: Вярвам в решение с България

По принцип, интернационалните контракти се ратифицират от Народното събрание – по този въпрос няма спор. Но зависи от типа на контракта. Това зависи от неговото наличие, както и от институционалните задължения. Затова не мога да преценява сега, каква форма ще има, разяснява ръководителят на Народното събрание на районен съд Македония възможния контракт с България по време на изявление за ТВ 24, представено от БГНЕС.

Задължение на държавното управление е да води договарянията, сподели той в отговор на въпрос дали е осведомен за детайлностите към договарянията с България.

Той съобщи, че по природа е оптимист и счита, че е допустимо с България да се реализира контракт. Освен това е осведомен, че македонският език не е тематика на договарянията.

Относно обвиняванията на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ по отношение на декларацията за Гоце Делчев Джафери съобщи, че не е постъпил антидържавно, а е спазил процедурата да се изчака текстът да бъде преведен и възложен на всички депутати.

„ На идващото съвещание на 1 март тя ще бъде допълнена с постъпилите материали, като законодателната процедура започва, когато материалът ще бъде възложен на депутатите. Това не може да бъде точка от дневния ред, в случай че материалът не бъде импортиран “, изясни Джафери.

Според него, няма нищо противоречиво в текста на декларацията за Гоце Делчев, импортиран от опозицията.

„ Прочетох наличието. Това не е декларация, а стратегия, с която институциите се ангажират да отбележат 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев. Не мога да повлияя на наличието и като такава декларацията би трябвало да постъпи в една от комисиите, преди да бъде прегледана в Народното събрание “, сподели Джафери и добави, че той персонално няма проблем с нея.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР