По принцип избягвам августовската почивка, защото тогава всички искат да

...
По принцип избягвам августовската почивка, защото тогава всички искат да
Коментари Харесай

Fabia няма претенциите на Polo, но дава най-добро от него

По принцип заобикалям августовската отмора, тъй като тогава всички желаят да са на морето или да кръстосват европейските дестинации. А Прага е петият най-посещаван град в Европа, което го потвърждават безбройните туристи, които трамбоват остарелия град надлъж и простор. Включих се в тура, само че аз съм класик: избирам бирата, която тук е по-добра отвред по света, по-евтина е от водата, а допълнена с джолан… комбинацията става неустоима. При едни от най-хубавите цени за туризъм в Европа.

Бих споделил, че същото важи и за Skoda, в този случай фейслифтът на Fabia, който предлага имиджа на VW, освен това на доста по-достъпна цена. Като споделям налична ще допълня, че тук приказваме за една от най-ниските цени (базови) в сегмент В, против което получаваш всичко с марка Volkswagen, само че съединено в Млада Болеслав.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА НА ОБНОВЕНАТА SKODA FABIA

Skoda Fabia не е автомобил, по който ще изтекат очите ти. Тук решението за покупка евентуално няма да се вземе прочувствено. То ще бъде взето рационално, на база доста други фактори, а не прочувствено, съзерцавайки единствено външния образ на модела, прийом, който оферират няколко други производители. Казвайки това не желая никога да пренебрегвам външния образ на модела, в противен случай. Той се предлага с няколко супер атрактивни цвята, а в случай че версията е Monte Carlo или в двуцветно осъществяване, Fabia приковава погледа.

Иначе новостите в дизайнерско отношение са мъчно забележими. Радиаторната решетка е леко по-голяма и минимално променена като форма, същото важи и за въздуховода под нея. Най-ясно се виждат общоприетите към този момент LED дневни светлини, които могат да бъдат допълнени и от LED фарове, само че против към 1400 лева Стоповете също може да са LED, само че отново против доплащане. Това важи и за 18-инчовите алуминиево джанти, каквито за пръв път се появяват при Fabia.

Интериорът е отражение на външния дизайн: изчистен, въздържан и ергономичен. Всичко е тъкмо там, където очакваш да е. Контролните уреди, бутони и регулатори са добре познати. Най-съществената оригиналност тук е инфотейнмънт системата Swing Plus, която върви в комплект с по-голям 6,5-инчов пъстър екран. Топ системата Amundsen предлага достъп до Infotainment Online, Wi-Fi хотспот и свързване на два таблета чрез Skoda Media Command 2.0. Технологията MirrorLink не е нова за Fabia, само че тя е нещо, което младежите търсят в своите нови коли.

Тъй като аз към този момент не се числя към това младо потомство, ползата ми е ориентиран другаде. Един от акцентите е новият материал за тапициране на седалките Suedia, който мога да дефинира като изкуствения вид на Алкантара. Използването му зависи от равнището на съоръжение. Срещу доплащане може да поръчате контрастиращи шевове за седалките и таблото, като последното може да се комбинира в два цвята. Алуминиевите педали също се оферират като алтернатива, само че двуцветното екстериорно осъществяване и контрастиращите цветове в интериора са супер атрактивна композиция при обновената Fabia.

Audi A7 55 TFSI: прелестен контур, интериор и пътно държание (тест драйв)

(Ford)Focus-мокус, Golf ще бере кахъри (тест драйв)

KIA Ceed продължава да е основа на триумфа (тест драйв)

Х-Factor: тимът на Opel за SUV шлагери (тест драйв)

В никой случай няма да пропусна обстоятелството, че хечбекът предлага един от най-големите багажници в класа (330 л), до момента в който комбито умерено може да се похвали с най-големия подобен, достигащ 530 л при изправени задни седалки. Няма да изреждам 17-те Simply Clever решения, само че в Skoda те постоянно заемат полагащото им се място при приятното съжителстване с автомобила.

В региона на задвижването също има дребна смяна, която почитателите на дизела не биха нарекли това "малка ", само че съгласно мен тя е точно такава. Fabia 2018 към този момент няма да се предлага с дизелов мотор. Причините за това са ясни, само че аз и не считам, че подобен стилен модел се нуждае от дизел. Бензиновите елементи са също извънредно икономични, а в случай че желаете още по-ниски експлоатационни разноски, 1,0-литровите „ атмосферки” (60 и 75 к.с.) могат фабричен да се оборудват с газова система, чиято цена е жестоко 1700 лева

Два са и 3-цилиндровите TSI мотора с мощ 95 и 110 к.с., като по-мощният върви с 6-степенен автоматик или 7-степенна автоматизирана DSG трансмисия.

Аз карам версията с 95 к.с. и 5-степенна ръчна кутия. Най-голямата ми изненада е, че дребната Fabia е доста чевръста по чешките пътища. Моторът е учудващо разтеглив, като чувствам трите цилиндъра единствено на втора предавка и присъщия в този оборотен диапазон тон. Не съм вдигал повече от 110-120 км/ч на автомагистралата, като смесеният междинен разход ми демонстрира под 5 л/100 км.

Skoda Fabia е автомобил, който няма да те излъже с пищност, а по-късно да те накара да съжаляваш, че си го купил. Разчита на потвърдили се технологии и мотори на VW Group, а директното ценово съпоставяне с Polo е абсолютно в интерес на Fabia. Ще посоча разликата единствено при модификацията, която карах аз, а точно такава с 1,0-литров TSI мотор с 95 к.с. В ценовата листа на „ Еуратек” виждам базова цена от 24 300 лева с Данък добавена стойност, до момента в който същата трансформация на Polo коства 28 518. Съотношението от към 4000 лева се резервира и при другите модификации. Е, в случай че търсите нещо още по-евтино постоянно може да погледнете към Dacia, само че не считам, че качественото съпоставяне е в интерес на Sandero.

Технически характерности

Skoda Fabia 1,0 TSI

Размери

Дължина, мм: 3997

Широчина, мм: 1732

Височина, мм: 1467

Междуосие, мм: 2470

Маса, кг: 1121

Двигател

Вид: редови, 3-цилиндров, турбо

Работен размер, куб. см: 999

Макс. мощ, к.с. при об./мин: 95 при 5000-5500

Макс. въртящ миг, Нм при об./мин: 200 при 2000-3500

Динамика

Макс. скорост, км/ч: 184

Ускорение 0-100 км/ч, сек: 10,8

Среден разход, л/100 км: 4,6

Вредни излъчвания СО2, г/км: 104

Базова цена на модификацията, лева с Данък добавена стойност: 24 300

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР