По принцип е много по-добре да има стабилно правителство, с

...
По принцип е много по-добре да има стабилно правителство, с
Коментари Харесай

Средствата по ПВУ: Асен Василев пое отговорност да изчистят лобистките текстове от Закона за личния фалит

По принцип е доста по-добре да има устойчиво държавно управление, с което България да влезе в Еврозоната. В отчета се разяснява, че би трябвало да има устойчиво държавно управление, само че не е сложено като изискване. Остава да се одобри Законът за въвеждане на еврото, което се случва, когато към този момент датата е ясна. Трябва българските жители да са предпазени от колекторските компании. Ние сме единствената страна в Европейския съюз, която няма Закон за персоналния банкрут, който да пази жителите от тези, които ги тормозят. Това сподели на брифинг за медиите съпредседателят на " ". Коментарът си той направи след чуването на служебния министър на финансите Люмила Петкова. 

Журналист му предложи да прегледат Закона за персоналния банкрут, защото е " цялостен с лобистки текстове ". Василев отговори, че това е работата на народните представители - това да бъде е изчистено.

Той е убеден, че приемане на еврото от 1 юли 2025 година е изцяло реалистично.

" Стана ясно, че приходите вървят по проект. Приходната част се усилва с 14,4% при 2,7% инфлация, т.е. прихоите порастват съвсем пет пъри по-бързо. Очаква се приходната част на бюджета а бъде изпълнена по проект. Има един риск и той е второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност. Проблемите остават такива, каквито ги оставихме. Парламентът би трябвало да одобри четири законодателни акта, които блокират второто заплащане. Другото, което стана ясно от конвергентния отчет, е, че за първи път България не извършва единствено един критерии - този за ценова непоклатимост, към този момент нямаме проблем със законодателството. Инфлационният аршин не се извършва от средата на 2018 година За първи път в последните 4 месеца сме по референтната стойност, чака се най-късно до края на годината, септември месец, България да извърши и този аршин, да получи ексклузивен отчет с опция за приемане в Еврозоната 2025 година От 1 юли 2025 година е изцяло реалиситично България да влезе в Еврозоната ".

помоли в частност водача на ГЕРБ - Бойко Борисов да спре със спекулациите по тематиката. 

" Средства в цялостен размер има за капиталовата стратегия за общините. Разплащанията вървят извънредно постепенно. Най-големият риск за евросредства, който остава пред страната, е обвързван със завършването на промените по второ заплащане по ПВУ, приемането на тези пет закона, които госпожа Петкова сподели, че са внесни в предишното Народно заседание и помоли да бъдат извадени от файловете и импортирани още веднъж. Това е, което ще създадем в границите на идната седмица, с цел да се отпушат 1,5 милиарда за българския бизнес и бълграските жители ", сподели още националният преставител. 

Законите са: приемане на разпоредбите за работа на номинационната комисия за избор на претендентите за Антикорупционната комисия, промени в Закона за отбрана на сигналоподателите, приемане на ревизираната пътна карта, Законът за персоналния банкрут и Законът за правосъдната власт. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР