По принцип диференцираните ставки на ДДС ще създадат всякакви неща,

...
По принцип диференцираните ставки на ДДС ще създадат всякакви неща,
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Мерките няма да стигнат до крайния потребител

" По принцип диференцираните ставки на Данък добавена стойност ще основат всевъзможни неща, примерно тези, които вършат торти и пасти, може да кажат - това е сладостен самун с нулево Данък добавена стойност, хиперболизирам... Но се основава опция някой да прави арбитраж сред нулевата ставка и 20-те % и да печели на гърба на положителните планове на тези, които са го създали. " - разяснява банкерът Левон Хампарцумян.

" Ако е краткотрайна мярка, да - поне до момента в който забележим каква ще е новата класификация на света, какъв брой ще костват нещата, това може и да го приемем, само че единствено като краткотрайна мярка на ръба на отчаянието. 

Бизнесът сме ние. Т.е. - предприемчивите хора, които имат някакъв бизнес, който генерира благосъстояние, който заплаща някакви налози, а държавното управление преразпределя по някакъв метод. Българската стопанска система не е спряла, ние от тази позиция не сме в рецесия. Експортът е до небето. Дали от оръжията, само че имаме положителни стопански индикатори, държавното управление разполага с повече средства. Но имаме инфлационни процеси, които ни тормозят. 

Тези ограничения са по-скоро пазаруване на време и национална обич, в сравнение с нещо, което стабилно ще ни преведе - светът се пренарежда. Руската експанзия раздели хората. Това допуска икономичеси шокове. Западът зависеше прекомерно доста от силата от Русия. Но Русия не създава нещо, което различен да не създава. Къде ще бъде нашето място в този нов баланс е доста значимо. Години ще продължат тези процеси. Растежът допуска неустойчивост. " - разяснява финансистът в студиото на БТВ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР