По принцип болестта на жлъчката може да продължи много дълго

...
По принцип болестта на жлъчката може да продължи много дълго
Коментари Харесай

5 симпотома, които алармират, че имате проблем с жлъчката

По принцип заболяването на жлъчката може да продължи доста дълго време без никакви признаци или прояви. Това се дължи на обстоятелството, че камъните в ранните стадии са дребни, не запушват жлъчния канал и не нараняват стените. Пациентът може дълго време да не е изцяло наясно с съществуването на този проблем.

Сред първите признаци на болестта би трябвало да се означи тежестта в корема след хранене, нарушавания на изпражненията (особено след ястие на мазни храни), гадене и умерена жълтеница. Тези признаци могат да се появят даже преди мощна болежка в десния хипохондриум - главният признак на жлъчнокаменната болест. Те се изясняват с неизразени нарушавания на приключването на жлъчката, заради което процесът на храносмилане е по-лош.

Следните признаци и признаци са най-типични за жлъчнокаменната болест:

Повишаване на температурата. Повишаването на температурата нормално демонстрира изострен холецистит, който постоянно съпътства жлъчнокаменната болест. Интензивен инфекциозен развой в десния хипохондриум води до освобождение на дейни субстанции в кръвта, които способстват за повишение на температурата. Периодичното повишение на температурата (подобно на вълната) с повишаване над 38 градуса може да демонстрира холангит.

Болка в десния хипохондриум. Най-типичната демонстрация на жлъчнокаменната болест е по този начин наречената жлъчна (жлъчна, чернодробна) колика. Това е офанзива на остра болежка, която в множеството случаи се локализира в пресечната точка на дясната ребрена дъга и десния борд на правия коремен мускул. Продължителността на офанзивата може да варира от 10 до 15 минути до няколко часа. По това време болката може да бъде доста мощна, излъчваща се в дясното рамо, гърба или други области на корема. Ако офанзивата продължи повече от 5-6 часа, тогава би трябвало да помислите за вероятни затруднения. Честотата на припадъците варира.
 Тези две неща, които всички притежаваме, може да снижат имунитета Тези две неща, които всички притежаваме, може да снижат имунитета
Дългосрочната приложимост на смарт телефон или компютър може да предизвика развиването на синдром на сухото око, който отслабва имунитетa на чове...

Непоносимост към мазнини. В човешкото тяло жлъчката е виновна за емулгирането (разтварянето) на мазнините в червата, което е належащо за естественото им разграждане, асимилиране и асимилиране. При камъни в жлъчката камъните в шията или жлъчния канал постоянно блокират пътя на жлъчката към червата. В резултат на това мазните храни не се разграждат обикновено и предизвикват чревни разстройства. Тези нарушавания могат да се проявят като диария (диария), метеоризъм в червата (метеоризъм) и лека коремна болежка.

Жълтеница. Жълтеница поражда заради застоялост на жлъчката. За появяването му е виновен пигментът билирубин, който обикновено се екскретира с жлъчка в червата и оттова се екскретира от организма с изпражненията. Билирубинът е натурален метаболитен артикул. Ако престане да се секретира с жлъчка, тогава се натрупва в кръвта. Така се популяризира в тялото и се натрупва в тъканите, придавайки им присъщ жълтеникав нюанс. Най-често при пациентите склерата на очите първо пожълтява и едвам по-късно кожата.

Билирубинът може също да се натрупва в кръвта по време на хепатит, чернодробна цироза, някои хематологични болести или отравяне.

Като цяло признаците на жлъчнокаменната болест могат да бъдат много разнородни. Има разнообразни нарушавания на изпражненията, нетипични болки, гадене, периодически пристъпи на повръщане. Повечето лекари са наясно с това многообразие от признаци и за всеки случай предписват ултразвук на жлъчния мехур, с цел да се изключи холелитиазата.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР