По примера на Италия, Испания също въведе ограничителни мерки на

...
По примера на Италия, Испания също въведе ограничителни мерки на
Коментари Харесай

Чака ли ни това? Още една държава с ограничения за Нова година

По образеца на Италия, Испания също вкара ограничаващи ограничения на празниците. Испанските управляващи не разрешиха посрещането на Нова година по площадите в региона на Мадрид.

От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 1 670 000 инфектирани с COVID-19 и над 46 000 умряли от болестта. В края на октомври испанското държавно управление още веднъж вкара в страната изключителна обстановка, проължена до май следващата година.

Тази мярка се отнася също до централния площад на испанската столица "Пуерта дел Сол ", където през минали години се събираха хиляди хора, с цел да изядат 12 гроздови зърна под звъна на часовниковата кула.

"Автономната област Мадрид реши да анулира всевъзможни празнични прояви под звъна на камбанариите за Нова година по площадите или на публични места в региона ", оповестиха управляващите.

Освен това ще бъдат въведени ограничения против огромни скупчвания от хора до 7 януари. Празничните шествия на 5 януари (кавалкадата на тримата влъхви - Cabalgata de los Reyes Magos) ще бъдат проведени също при съблюдаване на ограничаващи ограничения

По-рано испанското държавно управление разгласи ограничавания за напредване сред областите от 23 декември до 6 януари. Изключение се прави за срещи с родственици. На обеди и вечери за Коледа и Нова година е позволено да се събират не повече от 10 души.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР