По преценка на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил

...
По преценка на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Кюстендил ръководи разследване по три новообразувани досъдебни производства за престъпления, извършени в условията на домашно насилие

По преценка на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил по досъдебно произвеждане, формирано за осъществени закононарушения в изискванията на домашно принуждение, са налице задоволително данни за привличане на лицето В.А. в качеството на обвинен. Деянията са квалифицирани по член 131, ал.1, т. 5а, вр. член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 144, алинея 3, т. 3, вр. член 144, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че на 11.03.2024 година в къща в гр. Кюстендил 59-годишният В.А. предизвикал телесна щета на брачната половинка си. Ден по-рано той й се заканил с ликвидиране, което би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Предстои през днешния ден на В.А. да бъде предявено разпореждане за привличането му към наказателна отговорност за осъществените от него действия и задържането му за период до 72 часа.

Под управлението на Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално поделение – Дупница, се водят две други досъдебни производства, формирани за закононарушения, осъществени в изискванията на домашно принуждение.

Едното от тях е формирано след получен сигнал за действие по член 131, алинея 1, т. 5а от Наказателен кодекс. На 10.03.2024г. в жилище в гр. Бобов дол била породена телесна щета на Т.А. Пострадалата е разпитана. Понастоящем не престават дейностите по търсене на причинителя на побоя - 39 годишният Н.А.

Установява се местонахождението и на лицето, по отношение на което е получен сигнал, обвързван със закана с ликвидиране – закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 11.03.2024 година Е.Н. получила известие посредством мобилно приложениеWhatsApp, съдържащо заканисрещу личността й. То е било адресирано от мъжа, с който от години съжителства на фамилни начала – С.И.(на 52 години). Освен това пред вратата на общото им жилище в с. Бистрица, община Дупница, тя намерила чук.

Действията по следствието по досъдебните производства не престават под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР