По предварителни сезонно изгладени данни през декември 2017 г. оборотът

...
По предварителни сезонно изгладени данни през декември 2017 г. оборотът
Коментари Харесай

НСИ: Близо 5% скок на търговията на дребно в края на 2017 година

По предварителни сезонно изгладени данни през декември 2017 година оборотът в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени нараства с 0.5% по отношение на предходния месец.
През декември 2017 година оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, бележи растеж от 4.9% в съпоставяне със същия месец на миналата година.

Месечни промени
През декември 2017 година се следи по-значително нарастване на оборота по отношение на предходния месец при: търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 2.1%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули - с 0.7%. Намаление е маркирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - по 0.1%.

Годишни промени
През декември 2017 година в съпоставяне със същия месец на 2016 година оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с разнородни артикули - с 12.6%, търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 8.4%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - със 7.5%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - със 7.3%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - със 7.0%. Спад е регистриран единствено при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 12.5%.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР