По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените

...
По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените
Коментари Харесай

Област Враца е на първо място по строителство за последните 3 месеца

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в употреба жилищни здания през третото тримесечие на 2020 година в Северозапада е 18, а новопостроените жилища в тях са 26.
Данните демонстрират, че максимален е относителният дял на новопостроените къщи, следвани от жилищните кооперации.
Най-висок е дялът на новопостроените жилища с две стаи, следват тези с три стаи, а най-нисък е дялът на жилищата с шест и повече стаи.
Цифрите сочат, че в област Видин за въпросния интервал са издигнати две здания с две жилища, които имат обща потребна повърхност от 215 квадратни метра.
В област Враца пък са издигнати 9 здания със 17 жилища и с обща потребна повърхност от 1 259 квадратни метра. Площта на жилищните пространства, в това число кухните над 4 квадратни метра – 840 кв.м. и 419 квадратни метра повърхност на спомагателните пространства, в това число кухните под 4 кв. м.
Монтанско пък е с новопостроени 7 здания със 7 жилища, на които общата потребна повърхност е от 708 квадратни метра.
За интервала в област Враца са издадени и 14 броя разрешителни за градеж за 18 жилища, които ще са с разгъната застроена повърхност от 2 955 квадратни метра. Издадени са и 21 разрешителни за градеж на други здания с разгъната застроена повърхност от 3 064 квадратни метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР