По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда

...
По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда
Коментари Харесай

Близо половин милион души протестираха срещу крайната десница в Германия

По предварителни данни на министерството на вътрешните работи през уикенда към половин милион души са показали против десния екстремизъм в цяла Германия, съобщи ДПА. 

Министерството приказва за 457 000 души на 128 събития. Поради неналичието  на данни от провинциите Хамбург, Мекленбург - Предна Померания и Саарланд това е предварителна численост, акцентира представител. 

По данни на полицията в събота повече от 150 000 души са се събрали пред постройката на Райхстага в Берлин, където се обитава долната камара на немския парламент, с цел да показват в поддръжка на демокрацията и толерантността. Организаторът говореше за 300 000 участници. 

Министерството на вътрешните работи постоянно базира данните си на полицейски оценки. 

Улични митинги се организираха в разнообразни по величина градове в цяла Германия след информация, оповестена на 10 януари от групата на проверяващите публицисти „ Коректив “. Информацията разкри детайлности за среща през ноември сред радикални десни и обособени политици от партията " Алтернатива за Германия " (AзГ), на която са били разисквани проекти за експулсиране на милиони хора с имигрантски генезис. 

На срещата е обсъждано по какъв начин да се накарат огромен брой чужденци - в това число търсещи леговище, по този начин наречените от групата " неасимилирани жители " и имигранти с немски паспорти - да изоставен страната, даже и с напън, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР