По предварителна експертна оценка зърнената реколта през 2021 г. ще

...
По предварителна експертна оценка зърнената реколта през 2021 г. ще
Коментари Харесай

Очакваме 5,7-5,8 млн. тона пшеница тази година

По предварителна експертна оценка зърнената годишна продукция през 2021 година ще бъде в рамките на 5,7-5,8 млн. тона за пшеница и над 500 хиляди тона за ечемика. Това разгласи министърът на земеделието Христо Бозуков, който откри жътвата край Плевен. Според данните, които той цитира, площите, които се чака да бъдат ожънати с пшеница тази година, са близо 12 млн. дка, с ечемик са 1,250 млн. дка, а с рапица - 1,3 млн. дка.

" Това ми дава съображение да съм спокоен, че хлебният баланс у нас ще бъде обезпечен. Независимо от изменчивото време, изобилните превалявания и падналите градушки чакаме добра зърнена годишна продукция, която ще бъде прибрана в точния момент. Това сочат и данните от заключителното проучване на посевите, че се обрисува доста добра годишна продукция от зърно в страната ", сподели Бозуков.

" Вярваме, че и в новата политическа среда на Европейски Съюз земеделието няма да бъде разграничителна линия сред огромните и по-малките страни членки, сред Западна и Източна Европа. Убедени сме, че равенството ще бъде реализирано и в новата Обща селскостопанска политика и бъдещата рамка на европейското подкрепяне на аграрния бранш ", разяснява ръководителят на Националната асоцияция на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР