По предварителен дневен ред от 44 точки ще заседава Общински

...
По предварителен дневен ред от 44 точки ще заседава Общински
Коментари Харесай

Редица важни решения гласуват общинските съветници на Плевен на сесията в четвъртък

По прелиминарен дневен ред от 44 точки ще заседава Общински съвет – Плевен на идната постоянна сесия, която ще се организира на 30 юли 2020 година, четвъртък, от 09.00 часа в зала „ Плевен ”.
За преразглеждане са върнати от регионалния шеф признати през м. юни решения за отдаване чартърен на части от парцели – частна общинска благосъстоятелност, представляващи терени за слагане на преместваеми уреди – павилиони за комерсиална и обслужваща активност. Ще бъдат обсъждани и промени и допълнения на Наредба № 3/2000 година на Общински съвет – Плевен, за публичния ред при потребление на пътни транспортни средства на територията на община Плевен. Съветниците ще прегледат и предложение за изменение на решението за вдишване на дълготраен дълг под формата на заем от „ Регионален фонд за градско развиване ” АД за реализация на плановете за главен ремонт на пл. „ Свобода ” и пешеходната ул. „ Васил Левски ” /от пл. „ Свобода ” до пл. „ Стефан Стамболов ”/ и ремонт на Автогара Плевен. Като т. 11 в предварителния дневен ред е записано предложение по отношение на изменение на Инвестиционната стратегия на Община Плевен за 2020 година. Във връзка с преценка на опциите за финансиране и целите за осъществяване се постанова осъществяването на вътрешни обезщетени промени сред обектите, финансирани със средства от целева дотация за финансови разноски и лични бюджетни средства.
За разискване влиза и предложение за разходване на средства от събрани отчисления по Закона за ръководство на отпадъците за използване на ограничения по Закона за здравето. Общо 260 864 лева е изразходвала Община Плевен за използване на противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 на публични места към 30 юни 2020 година Съветниците ще гласоподават искане за освобождение на тези средства, каквато опция дават промените в Закона за здравето, свързани с ограниченията против вируса.
Изготвен от администрацията Правилник за изискванията и реда за финансово подкрепяне на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на Община Плевен, ще прегледат също съветниците. Приемането му е с оглед законосъобразно и оправдано систематизиране на средствата за подкрепяне. Обсъдено ще бъде и предложение за закриване на ОУ „ Никола Вапцаров ” в гр. Плевен. Мотивите са намаляването на броя на учащите се в него възпитаници през последните години и потребността от годишно дофинансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР