По предписания на Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
По предписания на Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

По предписания на РИОСВ-Пазарджик през март са почистени сме...

По наставления на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Пазарджик през март са почистени замърсявания с боклуци и нерегламентирани сметища в териториалния обсег на инспекцията. Почистени са: бунище в землището на с. Говедаре, нерегламентирана площадка в Панагюрище, улица в кв.,,Ябълките “ в Пазарджик, нечисти с боклуци сектори на път №II-84 от републиканската пътна мрежа в община Велинград и други

Засилен е превантивният, настоящ и следващ надзор на компаниите за отнасяне на боклуци за попречване на нерегламентирани действия на територията на област Пазарджик. Нерегламентирани действия по отнасяне на строителни и битови боклуци в землището на Стрелча са прекратени и парцелите са почистени.

За установени нарушавания на Регламент (ЕО) №1013/2006 - за трансграничен транспорт на боклуци, по ЗУО са формирани три акта на юридически лица.

Други два акта са формирани за нарушавания на Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и на Закона за отбрана на животните (ЗЗЖ). Една компания е глобена за несъблюдение на наставление поради нарушаване на Закон за опазване на околната среда, а физическо лице - за развъждане в частен дом на диво животно, нерегистрирано в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пазарджик съгласно условията на ЗЗЖ.

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик през март направиха 93 инспекции в 71 обекта. Дадени са 21 наставления за премахване на установени нарушавания. Издадени са 2 наказателни постановления на обща стойност 3000 лв.. С тях са наложени имуществени наказания по Закона за водите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР