По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава

...
По предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава
Коментари Харесай

Парламентът удължи срока за предложения по спорния антикорупционен закон

По предложение на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова Народното събрание одобри срокът за оферти сред първо и окончателното второ гласоподаване на измененията в антикорупционния закон за бъде повишен с още седмица (до 12 юли). Първоначалният период изтича през днешния ден (5 юли). Предложението за удължение на периода беше подкрепено от групите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи.

Преди две седмици Народното събрание одобри единствено, която другояче се противопоставяше на главната му цел: инспекторите в комисията да имат проверяващи функционалности. Парламентът отхвърли плановете за промени в същия закон на Министерския съвет и на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Изолирането на новата коалиция от процесите по антикорупционното законодателство е измежду аргументите. Заканата пристигна преди по-малко от две седмици. От тогава двете ръководещи обединения организираха една, а. Иначе задачата на срещите е да се контракти механизъм, в който се съгласуват законодателството, назначенията в държавното управление и номинациите за регулаторите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР