По предложение на председателя на Народното събрание Вежди Ражидов като

...
По предложение на председателя на Народното събрание Вежди Ражидов като
Коментари Харесай

Вежди Рашидов пред „Труд news”: Ибряма е подарък от Бога на България

По предложение на ръководителя на Народното събрание Вежди Ражидов като изключителна първа точка в дневния ред на Народното събрание бе вкарано гласуването да се отпусне пожизнено държавна парична премия за особени заслуги към нацията на Иво Папазов-Ибряма. Депутатите единомислещо гласоподаваха за отпущането на 700 лева месечно на музиканта, който има повече международни награди, в сравнение с призове в родината си.

Попитан от „ Труд news ” по какъв начин толкоз бързо се е стигнало до решение за премията на Ибряма, с който ръководителят на Народното събрание се срещна на 5 декември, Вежди Рашидов отговори следното:

" Благодарение на служебния министър председател Гълъб Донев и решението на Министерски съвет и положителната работа на комисията по просвета и на нейния ръководител Иван Ченчев, най-накрая отдаваме заслуженото на този популярен български музикант. "

Попитан какъв е приносът на Министерството на културата, Рашидов отговори, че не знае да има подобен и че това министерство взема решение дружи значими проблеми. Министърът на културата има по-важни задания да зарежда хранилките с доближени хора, разяснява ръководителят на Народното събрание.

„ Срамота е, че до през днешния ден никой не е предложил този популярен музикант за премия. Ибряма е извънреден музикант, подарък от Бога на България ”, съобщи още Рашидов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР