По предложение на председателя на Административен съд – Варна, Съдийската

...
По предложение на председателя на Административен съд – Варна, Съдийската
Коментари Харесай

Високо отличие за съдия Гергана Стоянова от Административен съд-Варна

По предложение на ръководителя на Административен съд – Варна, Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет насърчи с отличие " персонален почетен знак втора степен – сребърен “, както и с парична премия в размер на 1000 (хиляда) лв. арбитър Гергана Стоянова.

Отличието е на съображение член 303, алинея 2, т. 2, писмен знак " б “ и алинея 3, т. 1 от Закон за съдебната власт, " за безупречно и високопрофесионално осъществяване на служебните отговорности по всички индикатори, за реализиране на експедитивност и качество на постановените актове “. Съдийската гилдия взе решение за освобождение на арбитър Гергана Стоянова от заеманата служба " арбитър “ в Административен съд – Варна, заради навършване на пенсионна възраст.

Близо 20 години общ юридически стаж са зад тила на арбитър Гергана Стоянова. Съдия Стоянова е работила като старши юрист в Областна администрация – Варна и в Министерство на земеделието и горите. От 15 февруари 2007 год. встъпва в служба арбитър в Административен съд – Варна и правораздава близо 15 години. С работата си като арбитър в Административен съд – Варна арбитър Стоянова даде своя персонален принос за обогатяване на съдийската специалност и за повишение на нейния престиж. Нейната интензивност и отдаденост, в работата й по Образователната стратегия на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, за пълностоен и логичен разговор с младежите, й завоюваха почитание и безспорен престиж измежду тях. С работата си в Административен съд - Варна, арбитър Стоянова потвърди, че разговорът и откритостта са качества, които има и които изпълват работата й с достолепие и подготвеност, със блян към високо равнище на професионализъм, изпълнено с  концепцията за правдивост. Съдия Гергана Стоянова е с най-високия сан в правосъдната система – " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР