По предложение на общинския съветник от БСП Албена Кръстева Комисията

...
По предложение на общинския съветник от БСП Албена Кръстева Комисията
Коментари Харесай

БСП – София: В общинските училища и детски градини ще бъде осигурена психологична помощ

По предложение на общинския консултант от Българска социалистическа партия Албена Кръстева Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие на СОС одобри в общинските учебни заведения и детски градини да бъде обезпечена психична помощ за нуждаещите се деца. Това плануват измененията в Програмата за протекция на детето за 2022 година

Кръстева изясни, че смяната касае провеждането на здравна политика по отношение на децата на гр. София. Наред с здравното застраховане на здравни кабинети в учебните заведения и детските градини, ще би трябвало да се обезпечи психична помощ на всички нуждаещи се от консултация и терапия деца, посещаващи общински учебните заведения и детски заведения.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия посочи, че в записаните цели и ограничения се натъртва изключително на напрежението и издевателството по отношение на децата и добави, че би трябвало да се обезпечат задоволително експерти, които да правят нужните съвещания и лечения на децата в риск.

„ Ако не бъде обезпечен нужният екип от психолози, които да работят интензивно с децата изложени на стрес и/или тормоз, Програмата за протекция на детето 2022 година не би могла да се приложи качествено и ще остане единствено едно положително благопожелание “, смята Албена Кръстева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР