По предложение на националния щаб бе прието решение, което дава

...
По предложение на националния щаб бе прието решение, което дава
Коментари Харесай

Компенсацията за хотели с украински бежанци пада на 15 лв. на ден | Сумата е предвидена за 3 нощувки и 3 хранения

По предложение на националния щаб бе признато решение, което дава опция освен на ведомствените бази, само че и на местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател, да вземат участие в новата филантропична стратегия за настаняване на лица с краткотрайна протекция, научи Moreto.net

„ След като получихме стотици позвънявания и публични писма, редица молби и въпроси. След като бяха снимани десетки репортажи и дадени многочислени изявленията от хотелиери, мога решително да заявя: филантропичната стратегия за настаняване на хора с краткотрайна протекция в хотелите бе извънредно сполучлива! Тази мярка освен подсигури заслон на десетки хиляди майки с деца, само че и се оказа скъпа финансова поддръжка за редица български бизнеси, които бяха тежко наранени от коронавирус рецесията “, се споделя в особено видеообръщение на вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова.

Новата стратегия, създадена от оперативната координационна група, планува 15 лева дневно на човек дневно за нощувка и три хранения.

„ Напълно осъзнаваме, че това значи, че в нея ще могат да се включат най-вече места за настаняване с по-ниска категория, фамилни хотели и къщи за посетители. Според информация в системата на министерство на туризма, потенциалът на местата за настаняване единствено от 1 и 2 звезди възлиза на 175 000 кревати. “, се споделя още в обръщението.

Записването за програмата към този момент е налично и се реализира на телефонния номер на националната телефонна линия – 02 905 5555.

Междувременно към този момент на терен идват анкетьори, които тестват офлайн платформата за събиране на данни от бежанците. На държавния портал - https://ukraine.gov.bg./ ще бъде оповестена информация, незабавно щом платформата е налична и онлайн. По този метод хората с краткотрайна протекция ще могат и сами да попълнят данните си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР