По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след

...
По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след
Коментари Харесай

Борисов разпореди необходимите 2,4 млн. лв., за да се обжалва решение в полза на Домусчиеви

По предложение на министъра на стопанската система Емил Караниколов и след предписание на премиера Бойко Борисов държавното управление обезпечи 2,4 млн. лева, нужни за възнаграждение на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за анулация на решение на дело на Арбитражния съд при БТПП, което „ Кей Джи Маритайм Шипинг “ АД, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви, завоюва против Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Решението на Министерския съвет цели оптималната отбрана на държавния интерес при осъществяването на поетите задължения по приватизационен контракт.

Средствата ще бъдат обезпечени с разпореждане на Министерски съвет като спомагателни разноски по бюджета на Министерството на стопанската система и са за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията от централния бюджет по бюджета на МИ за 2017 година, написа се още в прессъобщението. 

Вчера вицепремиера Валери Симеонов съобщи, че компанията на братя Домусчиеви „ Кей Джи Маритайм Шипинг “ не извършва изискванията в контракта, който е сключила с страната за приватизацията на Български морски флот. Той сподели, че страната би трябвало да апелира решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, с който държавното управление се задължава да промени изискванията в контракта и да заплати избрана сума.

" Поставих въпроса за приватизцацията на Български морски флот от „ Кей Джи Маритайм Шипинг “, компанията на братя Домусчиеви, които, откакто са приватизирали 2008 година БМФ, са нарязали половината кораби. От личен състав 2360 индивида, които би трябвало да имат на десетата година - следващата година, 2018 година, все още имат 124 работещи и всичко това не е съображение за преустановяване на приватизацията, можете ли да си визиите? ", сподели Симеонов в студиото на утринния блок на Нова тв.

Той сподели, че не е получил отговор за това дали страната е подготвена да заплати 2.4 млн. лева, с цел да заведе дело във Върховния касационен съд (ВКС) и да апелира решението на Арбитражния съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР