По предложение на министъра на гражданската защита и морската политика

...
По предложение на министъра на гражданската защита и морската политика
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение заради наплива от мигранти

По предложение на министъра на гражданската отбрана и морската политика Нело Мусумечи държавното управление на Италия разгласи изключително състояние на територията на цялата страна по отношение на изключителното увеличение на мигрантския поток по средиземноморските направления.

Извънредното състояние, подкрепено с в началото финансиране в размер на 5 млн. евро, ще продължи 6 месеца, заяви организация ANSA.

" С наслаждение се съобразихме с настояването на министъра на вътрешните работи Матео Пиантедоси, който добре осъзнава сериозността на това събитие ”, сподели Мусумечи и посочи, че броят на мигрантите в страната се е нараснал с 300 %.

„ Нека бъде ясно, че това не взема решение казуса, чието разрешаване е обвързвано само със съзнателна и виновна интервенция от страна на Европейския съюз ", добави министърът.

Благодарение на изключителното състояние ще бъде допустимо да се приложат по-бързи процедури и дейности, с цел да се предложат на мигрантите решения за приемане в къси периоди с съответни стандарти. Това обявиха държавни източници в края на съвещанието на Съвета на министрите, като подчертаха, че Гражданска отбрана и Италианският червен кръст също ще се включат със своя опит и съоръжение. В същото време, акцентират същите източници, ще бъдат увеличени и укрепени структурите, ориентирани към репатриране на лицата, които нямат право да обитават в Италия (CPR), като се засилят дейностите по идентифициране и експулсиране.

Благодарение на изключителното състояние ще бъде допустимо да се приложат по-бързи процедури и дейности, с цел да се предложат на мигрантите решения за приемане в къси периоди с съответни стандарти. Това обявиха държавни източници в края на съвещанието на Съвета на министрите, като подчертаха, че Гражданска отбрана и Италианският червен кръст също ще се включат със своя опит и съоръжение. В същото времеще бъдат увеличени и укрепени структурите, ориентирани към репатриране на лицата, които нямат право да обитават в Италия (CPR), като се засилят дейностите по идентифициране и експулсиране,, акцентират същите източници, /БГНЕС

Рим / Италия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР