По предложение на министъра на енергетиката ще бъде открита конкурсна

...
По предложение на министъра на енергетиката ще бъде открита конкурсна
Коментари Харесай

Открива се конкурс за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-26 Тервел“


По предложение на министъра на енергетиката ще бъде открита конкурсна процедура за издаване на позволение за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-26 Тервел “, ситуирана в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание.

Площта е с размер 4 032 кв. км. Разрешението за търсене и изследване ще бъде издадено за период от пет години. Бъдещият титуляр на разрешението ще би трябвало да прокара и обработи 2Д и ЗД сеизмични проучвания, да изготви геоложки модел за оконтуряване на перспективни обекти за сондиране, както и да оцени петролния капацитет и да прокара търсещ сондаж при разкриване на перспективни структури. Това е регламентирано в минималната наложителна работна стратегия за изследването.

Територията на „ Блок 1-26 Тервел “ съставлява източната част от по-голям изследователски блок за петрол и природен газ „ Бургас - надълбоко море”. В интервала 2002 - 2008 година там е било предоставено позволение за търсене и изследване на „ Винтидж Петролеум Интернешънъл инк. “, който е провел стеснен размер проучвателни действия. В обсега на площта не е прокарван сондаж. Блокът е едва изучен и геоложките и геофизичните данни за него са мощно лимитирани.

Обявата за състезанието ще бъде оповестена в Държавен вестник, на електронната страница на Министерството на енергетиката и в Официалния вестник на Европейския съюз. Всички периоди по провеждането му ще се регистрират от датата на издание в Официалния вестник на Европейски Съюз.

Диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ е един от главните цели на държавното управление в енергийната област, а развиването на локалния рандеман заема основно място при осъществяването на този приоритет.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР