По предложение на кметът Йорданка Фандъкова СОС прие увеличение на

...
По предложение на кметът Йорданка Фандъкова СОС прие увеличение на
Коментари Харесай

Ако колата не е еко, данъкът скача от 7 до 40 лв. през 2020-та

По предложение на кметът Йорданка Фандъкова СОС одобри нарастване на налозите върху колите с по-нисък екологичен стандарт, както и налога върху възмездно придобиване на имущество.

За колите с най-малка мощ нарастването е от 3 до 10 лева, като то е за колите с по-ниски екостандарти.

За колите до 100 конски сили, които са най-масовите, нарастването е сред 7 и 40 лева, като 40 лева е за колите с екостандарти 0,1,2. За колите със стандарти 3 и 4 нарастването е със 17 лева

От тази смяна Столичната община чака да събере към 18 млн.лв. през 2020 година, заяви Българска телеграфна агенция.

Най-замърсяващите коли би трябвало да заплащат повече от колите, които не цапат толкоз околната среда, сподели пред публицисти кметът на София.

Всички приказваме за по-чист въздух, по тази причина и считам, че това е най-логичната мярка. София е последната столица, в която съществуваше тази неправда досега, уточни Фандъкова.

За обезпечаване на повече средства в кварталите и ремонт на квартални улици и тротоари кметът на София предложи и СОС одобри смяна в налога за възмездно придобиване на имущество. Това са средствата, които общината придобива от покупко-продажбите с парцели или с коли, разясни Фандъкова.

Според нея е заслужено тези средства да бъдат ориентирани към възстановяване на инфраструктурата в кварталите. Предложението на общината е данъкът от 2,5 %, както е сега, да бъде нараснал на 3 %.

Тоест нарастването е с 0,5 %. Фандъкова заяви, че в София годишно се вършат към 115 000 покупко-продажби с парцели и коли като над половината от тях са с заявена стойност под 2 000 лева, което значи 50 лева налог.

Очакваните спомагателни доходи от този налог са към 20 млн.лв., с които ще бъдат обезпечени повече средства за ремонт на улиците и тротоарите в кварталите. Очакваните спомагателни доходи от този налог са към 20 млн.лв., с които ще бъдат обезпечени повече средства за ремонт на улиците и тротоарите в кварталите. Половината от тези средства ще бъдат предоставени непосредствено на районните кметове за осъществяване на техните стратегии за ремонт на улици и тротоари. Останалата половина от средствата ще бъдат в програмата на общината за тези поправки, сподели Фандъкова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР