По предложение на ГЕРБ парламентът ще изслуша външната ни министърка

...
По предложение на ГЕРБ парламентът ще изслуша външната ни министърка
Коментари Харесай

Депутатите изслушват в петък Теодора Генчовска за РСМ

По предложение на ГЕРБ Народното събрание ще изслуша външната ни министърка Теодора Генчовска за договарянията с Република Северна Македония/РСМ/.

„ Изтече информация, че има заричане България да отвори пътя на РСМ още лятото. Премиерът Кирил Петков твърди, че има огромен пробив в Историческата комисия, което ръководителят й от българска страна отхвърля. Предстои и взаимно съвещание. Затова следва да си изясним тези въпроси “, разгласи от трибуната депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

Със 114 гласа „ за “ депутатите в зала поддържаха предлагането на ГЕРБ за чуване на първия ни посланик Теодора Генчовска. Допълнително ще се реши дали навън или закрито съвещание на Народно събрание ще бъде препитана външната ни министърка.

Парламентът не одобри другото предложение на ГЕРБ тази седмица депутатите да прегледат и въпроса за мораториума, подписан от енергийният министър и Gemcorp/IP3, с цел да се обясни какво тъкмо е подписано – писмо за желание или правнообвързващ документ.

Народният представител Александър Ненков подсети на ръководителя на Народното събрание, че към този момент е променял Правилника на Народно събрание и еднолично, колкото за оповестеното от него, че решенията в зала ще се взимат с по-малко от 121 депутати в зала.

„ 1 милиарда $ са основни “, отбрани предлагането на ГЕРБ и депутатът Александър Иванов.

Независимо от това Никола Минчев акцентира, че съгласно член 47, алинея 3 от Правилника на Народно събрание едно предложение може да се прегледа наново единствено, в случай че е изминал един месец от първото му внасяне в зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР