По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС депутатите приеха блиц

...
По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС депутатите приеха блиц
Коментари Харесай

Блиц контролът в парламента отпадна за тази седмица

По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС депутатите одобриха блиц контролът, който беше първа точка за през днешния ден да отпадне. В пленарната зала беше пристигнала вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Смятам, че днешното пленарно съвещание би трябвало да бъде отдадено на разискването на измененията в българската Конституция, която три парламентарни групи внесохме, изясни Атанасова.

Точно преди 24 часа имаше председателски съвет и вие не знаехте ли, че би трябвало да бъде днешното съвещание отдадено на Конституцията, когато приехме на председателски съвет програмата и когато след няколко минути в тази зала беше гласувана, разяснява Георги Свиленски („ Българска социалистическа партия за България “).

В дневния ред е първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България. На 28 юли, в последния ден на първата сесия на 49-ото Народно заседание, ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи внесоха общ законопроект за промени в Конституцията в деловодството на Народното събрание. Под него има 166 подписа - на представители на трите парламентарни сили.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР