По предложение на БСП за България“ всички фирми, не само

...
По предложение на БСП за България“ всички фирми, не само
Коментари Харесай

Предложение на БСП осигури по-евтин ток за училища, болници, църкви, музеи и семейни фирми

По предложение на „ Българска социалистическа партия за България “ всички компании, освен огромните консуматори на електрическа енергия, ще заплащат по-евтин ток. Народното събрание вкара таван на цените на електрическа енергия от 200 лева./мегаватчас за небитовите консуматори. Разликата в цената над тази сума ще бъде покрита на 100% от страната.

„ Ние през днешния ден би трябвало да вземем решение, с което се продължава помощта за стопанската система. Тази помощ, която оказа помощ на българските компании да просъществуват, тъй като в случай че не беше тази помощ, едва ли щяхме в този момент да си приказваме за стопанска система. Тогава постигнахме единодушие в българския парламент и всички се обединихме към сходна мярка. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев от парламентарната естрада.
Първоначалната мярка предвиждаше таванът от 200 лева./мегаватчас да важи единствено за огромните консуматори на електрическа енергия, до момента в който таванът за по-малките компании да е по-висок - 250 лева./мегаватчас. На съвещание на Комисията по енергетика обаче Драгомир Стойнев се опълчи на настояванията на лобистите на огромните индустриалци и отбрани над 400 хиляди фамилни, дребни и междинни компании, които трябваше да заплащат по-скъп ток. По предложение на левицата, утвърдено в комисия, таванът за всички компании ще бъде 200 лева./киловатчас, в това число и за учебни заведения, лечебни заведения, църкви, музеи и фамилни компании
Средствата за мярката ще бъдат обезпечени от специфичен Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, който се финансира от свръхпечалбите на енергийните сдружения. Отново по гледище на „ Българска социалистическа партия за България “ и изпълнявайки Регламент №1854 на Съвета на Европейски Съюз от 6 октомври по отношение на незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, с изключение на обществените, и частните предприятия от бранш „ Енергетика “ се солидализират във финансирането на Фонда.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР