По празници се харчат много пари, за какво ли не.

...
По празници се харчат много пари, за какво ли не.
Коментари Харесай

От пиячка до апартамент: Топ 10 на подаръците за родопчанина!

По празници се харчат доста пари, защо ли не. Дори за откровени нелепости. Дори и в сякаш бедните Родопи, които в края на годината се пръскат по „ шевовете “ от завърнали се гастарбайтери, туристи, посетители, изселници…

Широкоскроената родопска душа се разстила из баирите и като че ли желае да ги глътне вечно. Трябва да насити сетивата до краен лимит. Джобовете се разтварят и се почва един харчлък… Представяме ви една скромна ранглиста на 24rodopi.com на топ подаръците за празници в Родопите:

Билетче на щастието

Определено влиза в Топ 10 на даровете в края на годината. Няма такава неистова жадност за благосъстояние, че чак евентуално пръстите на някои нашенци стискат утопичен чек с облага даже насън. Агресивната реклама на новите милионери, заливаща отвред, промени напълно пътя към фантазиите на родопчани. То триене, то опашки пред павилиони, то знамение! И като се чудиш какво да подариш на близък-та вземи му две билетчета от лотарията и му пожелай с усмивка да възбогатее от картончето. Дар на вярата. По-скоро илюзията на бедняка.

Наздраве, тайфа!

Нашенецът може и да се тюхка цяла година заради дефицита на средства, само че по празници си подарява страхотни мохабети с приятелите от квартала. По възможност-в кварталните кръчми. Пиене отвън времето и пространството. Такива яки запои, че по-късно портфейлът се усеща като обиколил заведенията за хранене из цялата вселена. То не са тостове, то не са бутилки, а махмурлукът е нелечим до след Ивановден.

Идиотски картички във Facebook

Колкото по-идиотска картичка пратиш за тълкувания из обществените мрежи, толкоз по-голямо забавление за организма. Повече голотия, повече съборени елхи от пияни люде, повече подгонени свине из двора… Богата гама на фотоси и подобаващи пожелания към тях.

Нова тенджера за дамата, върви и с бидон и скандал

Нова тенджера за дамата. Това върви и с чисто нов бидон за киселото зеле. Върви и със фамилен скандал. Защото дамата въпреки всичко си мислила за епилатор, само че кой да прочете това в очите на половинката?
Преди всичко нашенецът мисли за търбуха си. Особено по празници.

Гуми за автомобила

Чисто нови гуми за автомобила. Желан и скъп подарък. Само някой различен да ги купи. Болшинството родопчани си сбъдват фантазиите сами. Демек, самоподаряват си ги. Ако и пък сключат подобаваща договорка с гумаджията и артисат пари за кръчмата…

Над нас са блеснали звездите

Страшно доста пари се харчат за фойерверки. Бумтежи на всевъзможен диаметър пиратки стряскат кварталите. Такава приятност, вакханалия на диващината, хорово осъществяване на алармите на колите пред блоковете…
Друго си е да стискаш чашата в ръка, налапал фас, и да речеш на дамата: „ Глей, ма, к`ва заря съм ти приготвил. Само за теб! “. И дум, прас, отново дум, а джобът олекнал с 200-300 лв. за още звезди в небето.

Да ти купя звук дърва?

Друг фамилен дар-топлото вкъщи. „ Да ти купя звук дърва, блага мамо? “, може да попита земляк и да ощастливи възрастния си родител с бърза доставка на нацепени кютюци за печката.

От 1000 до 3000 лв. за втора употреба автомобил

Втора ръка автомобил. Нов импорт от Западния свят. Дар за детето, гепило брошура преди няколко месеца. Разход в болшинството от случаите от 1000 до 3000 лв.. С изискването подаръкът да се доокомплектова с неизбежните поправки от следващата година.

Подаръците от гурбета

Гурбетчиите са се прибрали и се озъртат за ново жилище. Предложения бол, стига парите да стигнат. Инвестицията в дом са едни от най-големите. Сделки за близо 20 000 000 лв. през 2019-та единствено в Кърджали. Очакван растеж и през януари.

Колективен подарък

Неизбежно е в тази скромна ранглиста да пропуснем и един „ групов подарък “. В смисъл, че всички го получиха, из цялата страна, освен в Родопите. Нови налози, нова цена на водата. Дълготраен е. Очаква се обаче от събраното да се подаряват поправки на улици, създаване на всякакви публични нужди, тъй че има време за оценка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР