По правило смятаме, че разводът е следствие от някакви нерешими

...
По правило смятаме, че разводът е следствие от някакви нерешими
Коментари Харесай

10 абсурдни причини за развод

По предписание считаме, че разводът е разследване от някакви нерешими екзистенциални проблеми сред двама души, че той е плод на дълготрайно изтезание – развой, през който хората са разбрали, че просто не могат да съжителстват един с различен. За такива аргументи могат да се възприемат изневярата или различен непростителен грях. Истината обаче е, че от време на време двойките се разделят заради извънредно странни, необясними и на пръв взор дребнави аргументи.

Bright Side е подбрал лист от десетте най-абсурдни аргументи за бракоразвод.

1. Социалната мрежа.

Факт е, че огромна част от живота ни минава в обществените мрежи. В тях съществуват избрани неписани закони и правила, които потребителите следват. Добрите другари „ харесват ” фотоси, разясняват статуси, показват обществена съпричастност и обич. Половинките също са задължени да го вършат и да внимават какво и къде разясняват. Например една жена от Индия взема решение да се разведе, откакто мъжът й не трансформира статуса си във фейсбук от „ самостоятелен ” в „ женен ”.

2. Мръсни съдове.

Най-вероятно постоянно се карате с половинката си кой да измие съдовете. Можете ли да си визиите, че една мръсна чаша може да стане мотив за бракоразвод? Не, но да. Една американка се развежда със брачна половинка си, тъй като непрекъснато оставял неизмитите съдове в мивката, което съгласно нея било знак на пренебрежение към нея.

3. Пренебрегване на известия.

Ако пишете известие на обичания и той не ви отговори, дали ще се обидите? Сигурно – в случай че това е табиет. Дали ще се разведете с него? Едва ли. Една жена от Тайван обаче подала молба за бракоразвод, откакто мъжът й неколкократно не й дал отговор на известията, откакто ги е прочел. Дори ги показала като доказателство в съда.

4. Лоши маниери на масата.

Една жена от Кувейт подала молба за бракоразвод напълно скоро след сватбата си, тъй като мъжът й ядял граха с самун, а не с вилица. Тя останала шокирана от неприятните му обноски на масата и просто не могла да се помири с това. Съвет: хапнете си с обичания грахова яхния, преди да се ожените.

5. Пране.

Един футболен почитател англичанин се развел с жена си поради прането. Човекът колекционирал подписи върху тениската си, а обичаната му (вече бивша) взела, че я изпрала, вследствие на което всички подписи се изтрили.

6. Грим.

Един мъж се развел с жена си единствено няколко дни след сватбата, тъй като я видял за първи път без грим. 34-годишният индиец споделил, че въобще не е толкоз хубава, колкото си е мислел. Дори я обвинил в машинация, тъй като употребила толкоз доста козметика, в това число изкуствени мигли.

7. Политически убеждения.

След 22-годишен брак една жена от Калифорния решила да се разведе със брачна половинка си, откакто се скарали за това, че дал своя вот за Доналд Тръмп. Заявила, че се почувствала безусловно предадена от индивида до себе си и че не можела да се помири с бездната, която зейнала посред им.

8. Чистене.

През 2009 година една германка се развела с мъжа си след 15-годишен брак. Причината – пристигнало й до гуша непрекъснатото му почистване. Мислила си, че е привикнала с тази негова специфичност, само че когато съборил цяла стена в къщата, тъй като била мръсна, схванала, че не устоя повече.

9. Любовни писма.

В Италия един дядо на 99 години решил да постави точка на 77-годишния си брак! Причината била, че намерил писма, които жена му била писала на собствен скришен ухажор през 1940 година. Съпругата му направила всичко по силите си, с цел да избави брака им, само че той останал неотстъпчив.

10. Прякор в телефона.

През 2009 година една жена от Саудитска Арабия се развела със брачна половинка си след 17-годишен брак, когато схванала какъв е прякорът, с който я назовава. Веднъж преглеждала контактите му в телефона и когато попаднала на своя номер, разкрила името „ Гуантанамо ”, затвор за военни в Съединените щати. Жената толкоз се обидила, че неотложно подала молба за бракоразвод, макар че брачният партньор й се опитал да я убеди, че това е просто почтена смешка.

Превод: Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР