По правило много хора не придават голямо значение на подаръците,

...
По правило много хора не придават голямо значение на подаръците,
Коментари Харесай

Подаръци за Коледа, които са семейна класика

По предписание доста хора не придават огромно значение на подаръците, които се дават на Коледа. За избрани хора подаръците са от " положително образование ", за обичаните по-специални, за трети - просто жест. Трактовката е друга, само че въпреки всичко съблюдаваме от антични времена обичая да се показват тъкмо алегорични коледни дарове.

Идеи за коледни дарове - ето 10 такива

1. Икона
Коледа е набожен празник, тъй че най-добре е да подарите алегоричен подарък - като икона, да вземем за пример.
Днес във всеки храм и черква се продават огромен брой иконописни картини.
По традиция се сервират иконите " Рождество Христово ", " Свето семейство ", изображения на Божията майка и Исус Христос .
Също по този начин можете да дадете на всеки член на фамилията изображение на светеца настойник съгласно името, обещано му при кръщението. Това е фамилен подарък, който остава и спомен.

2. Фигури на ангели
Ангелите са различен знак на Коледа. Подарете на околните си дрънкулка херувим от стъкло, керамика, фаянс, порцелан или направете ангел сами.
Кукли от плат, произведения от осолено тесто освен ще бъдат добър подарък, само че и ще украсят интериора на жилището на получателя.

3. Свещи
Традиционно всяка вечер от Коледната седмица би трябвало да се освещава къщата с пламък на свещ.
По Коледа тези восъчни предмети се слагат в центъра на венеца, който символизира короната на Исус.
Намирането на коледна свещ не е проблем. Почти всеки магазин предлага на клиентите най-широката гама от сходни дарове. В допълнение към свещта можете да закупите хубав свещник.

4. Камбани
Ако желаете да привлечете наслада и благополучие в къщата на получателя, подарете му камбана. Още преди приемането на християнството хората бият камбани, провеждат шумни тържества и танци, с цел да прогонят зимата и студа. След приемането на православието традицията се резервира. Сега това значи привет на Христос на земята.
За подарък се употребяват декоративни камбани, които се окачват на коледен венец, дърво, порти, прозорци.

5. Коледен венец

Този признак е известен подарък измежду католиците. Не бива обаче да се мисли, че хората, изповядващи православието, нямат нищо общо с тази традиция.
Венци са правени даже в езически времена, украсяващи иглолистни дървета с плодове, шишарки и ядки.
Днес тази тематика има няколко смисли. Зеленият цвят на продукта приказва за жадност за живот, кръгът въплъщава безкрайността на битието, бургундските и яркочервени свещи и панделки символизират кръвта на Спасителя, а камбаните - насладата, обвързвана с раждането на Исус и прогонването на злите духове.
Можете да си купите коледни венци в магазина или да си извършите сами.

6. Декоративни произведения от плява
Навремето на масата под покривката се е слагало плява, която е знак на яслата на Исус. Днес артикули, направени от изсушени плодове, нормално се дават за Коледа.
От този натурален материал може да се направи дрънкулка на ангел, коледен венец, картина, сцена на Рождество Христово, кошница. Ако нямате време или предпочитание да извършите сувенир със личните си ръце, посетете магазин за дарове или известен онлайн хипермаркет, където можете да намерите продукта, който харесвате.

7. Цвете " Коледна звезда "
Красивото цвета " Коледна звезда ", което нормално цъфти в края на декември, постоянно се назовава още " Витлеем ".
Цветовете му са с форма на звезда, тъй че растението се счита за знак на Коледа и отличен празничен подарък за фамилията и приятелите.
Като допълнение, отпечатайте дребна записка, която акцентира характерностите и грижите за цветето.

8. Символи на вярата
Също по този начин разнообразни знаци на вярата принадлежат към категорията на обичайните коледни дарове: кръстове, висулки с лицата на светци, пръстени с молебствия или надпис " Спаси и резервира ".
С подобен подарък вашите близки и родственици постоянно ще помнят, че са под закрилата на висшите сили.

9. Библия
Свещената книга на всички християни е Библията. Тя ще бъде най-хубавият подарък за Коледа. Ако фамилията (хората) към този момент имат Библия, изберете друга религиозна литература - истории за живота на светци и апостоли, молитвени книги, православни творби на изкуството.

10. Сладкиши
Сладките са различен обичаен подарък за Коледа. Това могат да бъдат комплекти бонбони, кифли, къщички за меденки, пайове, пудинги, бисквитки с форма и така нататък
Имайте поради, че при приготвянето на коледни десерти и печени произведения се употребяват избрани билки и подправки: джинджифил, канела, индийско орехче, анасон.

След като към този момент знаете вариантите за коледни дарове, можете да се приготвите за празника!

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР