По правило млечните корени постепенно се разтварят до 5-6-годишна възраст

...
По правило млечните корени постепенно се разтварят до 5-6-годишна възраст
Коментари Харесай

Млечният зъб на 23-годишно момче поникна на неочаквано място СНИМКИ

По предписание млечните корени последователно се разтварят до 5-6-годишна възраст и зъбите, останали без надеждно закрепване, падат елементарно и безболезнено. В рамките на няколко дни на това място се появява върхът на постоянния зъб. Като цяло процесът на загуба на млечни зъби при хората лишава няколко години и нормално приключва изцяло до 14-годишна възраст. Но от време на време нещата може да не вървят по проект.

За това на страницата си във Фейсбук написа киевски УНГ хирург.

Удивителен случай се случил с 23-годишен гражданин на Киев, който потърсил здравна помощ. Младият мъж се оплакал от непрекъсната назална конгестия и също по този начин съобщил за чувство за съществуване на непознат предмет в носната празнина. Киевските лекари направили нужните проучвания и благодарение на компютърна томография съумяха да открият повода.
 млечен зъб в носа Изследването сподели съществуването на огромен полип в носната кухина Снимка: Фейсбук
По време на по-нататъшен обзор лекарите откриха огромен полип, с размерите на орех, в носната празнина на пациента. Хирурзите премахнали оперативно полипа, само че най-изненадващото ги чакало по-късно, когато го разрязали – оказало се, че вътре има млечен зъб.

Според Василиев като цяло интервенцията за премахване на полипа е траяла малко повече от час. Пациентът към този момент е изписан от болничното заведение и е на рехабилитация вкъщи. Киевските лекари означават, че колкото и необичайно да наподобява местоположението на млечен зъб, от време на време това се случва.

Факт е, че някои млечни зъби не порастват в устната празнина, а в посока на максиларния синус, т.е. те се движат нагоре.
 интервенция на млечни зъби Операцията по отстраняването на полипа продължи към час. Снимка: Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР