По повод твърдение на областния управител на Варна Благомир Коцев,

...
По повод твърдение на областния управител на Варна Благомир Коцев,
Коментари Харесай

Областният управител на Варна отново лъже, може да спре колите на алеята в Морската градина

По мотив изказване на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев, оповестена в медиите, че няма пълномощия да издава заповед за възбрана на коли в Морската градина, е значимо да се напомни, че Крайбрежната алея, както и Приморският парк са държавна благосъстоятелност, оповестяват от община Варна.

Щом е в пълномощията на регионалния шеф да издаде забранителна заповед за коли по Крайбрежната алея, негово пълномощие е да издаде забранителна заповед и за МПС-та, които се движат по алеите в парка.

Община Варна постоянно е защитавала позицията, че Морската градина би трябвало да бъде умерено място за отмора и разходки, без коли.

Затова още на 08.07.2022 година, незабавно откакто Благомир Коцев анонсира, че възнамерява да издаде заповед за възбрана на колите по Крайбрежната алея, от Община Варна бе изпратено до него писмо с копия на постъпили тъжби от жители против изборния метод към казуса с придвижването и паркирането по Крайбрежната алея от една страна, и в Морската градина от друга.

В жалбите жителите разясняват зоните към Делфинариума, Зоопарка, ресторант " Хоризонт ", както и обособените и налични в региона паркинги - като главен рисков фактор за сигурността в парка. Цитира се трагичният случай в Морската градина, показват се опасения за сигурността на майките с деца, на възрастните хора и лица със специфични потребности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР