По повод тържественото отбелязване на 6 май - Ден на

...
По повод тържественото отбелязване на 6 май - Ден на
Коментари Харесай

Вертолети и самолети в небето над София на 5 и 6 май

По мотив тържественото отбелязване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската войска, на 5 и 6 май вертолети и самолети от състава на Военновъздушни сили ще изпълнят взаимни полети с прехвръкване на дребна височина над площад " Св. Александър Невски " в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

На 5 май 2021 година за присъединяване в генералната подготовка вертолетите и самолетите ще прелетят във времевия прозорец от 09.55 ч. до 10.45 ч. (резервен времеви прозорец от 13.40 ч. до 14.30 ч. същия ден).

В Деня на Храбростта и празник на Българската войска на 6 май 2021 година вертолети и самолети на българските Военновъздушни сили ще прелетят над площад " Св. Александър Невски " в София във времевия прозорец от 09.55 ч. до 10.45 ч

Генералната подготовка на представителните елементи на Българската войска, които ще вземат участие във водосвета на бойните флагове и знамената-светини в празничния ден ще се организира от 9.30 ч. на 5 май 2021 година пред паметника на Незнайния боец в столицата. Репетицията ще се организира при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Тези, които желаят да следят мероприятието, ще имат достъп през контролно-пропускателни пунктове, проведени при ул. " Раковски " и ул. " Оборище ", при ул. " Париж " и ул. " Шипка " и при южната страна на храм-паметника " Свети Александър Невски ".

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети , експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията, заради неспособност на място да бъде проведено съхраняването им.

Денят на храбростта и празник на Българската войска през тази година ще бъде маркиран с няколко прояви, съобразени с въведените противоепидемични ограничения за запазване на здравето на хората. Те включват водосвет на бойните флагове и знамената-светини пред паметника на Незнайния боец в София и демонстрации на качества от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции в разнообразни гарнизони в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР