По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни

...
По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни
Коментари Харесай

Пловдив продължава битката за безопасност по пътищата, ето как

По мотив Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи Plovdiv24.bg попита какво възнамерява Община Пловдив за гарантиране сигурността по пътищата в града под тепетата. 
"Следващата година продължаваме с създаване на повдигнатите пешеходни пътеки. Те изрично имат своя резултат и се одобряват добре от пешеходците. Продължаваме с възобновяваме преградните пана на булевардите, с цел да се попречва пресичането отвън избраните за това места. Ограничаваме скоростта към детските градини и яслите съвсем на всички места в града, продължаваме с осветяването на пешеходните пътеки, както и с осветяването на цели кръстовища. По-хубавите пътища, когато се съблюдават разпоредбите, също вършат пътуването по-безопасно ", разяснява за читателите ни зам.-кметът по превоз Златин Велев. 
Той разкри, че по данни на КАТ тежките произшествия, регистрирани в Пловдив и региона от началото на годината досега са със 148 по-малко спрямо предходната година (943 за 2016-та против 795 за 2017-та). Загиналите са с 18 по-малко, 155 по-малко са и ранените. Каква тъкмо е цифрата единствено за града под тепетата, Велев разясни, че следва да бъде изработен обстоен разбор. 
Припомняме, че на 19 ноември България за следващ път отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, избран с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР