По повод Световния ден за борба със СПИН – 1

...
По повод Световния ден за борба със СПИН – 1
Коментари Харесай

ЮЗУ „Неофит Рилски“ се включи в националната АНТИСПИН кампания

По мотив Световния ден за битка със СПИН – 1 декември, в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ се организира лекция, проява и полемика на тематика „ СПИН – Силата да продължиш с Истината и Надеждата “. Събитието бе инициирано от Факултета „ Обществено здраве, здравни грижи и спорт “ и осъществено взаимно с Регионалната здравна ревизия в Благоевград.

Лектор на срещата беше Бианка Равначка, шеф отдел „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето “. Тя обясни на студентите какво съставлява вирусът ХИВ, болестта СПИН, какви са пътищата на предаване и последствията върху човешкия организъм.

След лекцията студенти и преподаватели имаха опция да се изследват гратис за ХИВ/СПИН. Мобилният кабинет бе ситуиран на територията на Първи образователен корпус. Изследванията се правиха от експерти от дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ към Регионалната здравна ревизия в Благоевград.

С извършените начинания Югозападният университет „ Неофит Рилски “ се включи в първия стадий от националната АНТИСПИН акция, която се реализира от Регионалната здравна ревизия – Благоевград. Традиционният първи стадий на акцията започва през днешния ден и ще продължи до 9 декември 2022 година Тазгодишният фокус на акцията е върху равнопоставеността, призовавайки към деяние във връзка с здравните неравенства, които поддържат СПИН епидемията, посредством редица потвърдени ограничения като увеличението на достъпността и качеството на услугите за лекуване на СПИН, тестване и предварителна защита и други

Националната АНТИСПИН акция е целогодишна самодейност, стартирала в България през 1992 година Тя има за цел да притегли вниманието на обществото към казуса СПИН и да увеличи публичната информираност за методите на предаване и предотвратяване от ХИВ и други полово излъчени инфекции.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР