По повод Световния ден на първата помощ, който по предложение

...
По повод Световния ден на първата помощ, който по предложение
Коментари Харесай

Световен ден на първата помощ

По мотив Световния ден на първата помощ, който по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ от 2000 година се отбелязва във втората събота на септември, Столичната организация на БЧК провежда празник на 14 септември от 10:00 ч. в Борисова градина – покрай площадката пред каменното слонче /пред бюст паметниците на Хр. Ботев и В. Левски/.

Мотото на Световния ден тази година е „ Първа помощ за всеки ”, като фокусът на изявите ще е ориентиран към обществено изключени по редици аргументи хора. За присъединяване в празника Следствен отдел към окръжна прокуратура на БЧК е поканила доброволци на организацията, жители, здравни посредници от регионите, работещи с ромски общности, бежанци.

На празника членове на Младежкия спешен екип – София ще показват съществени техники за оказване на първа помощ. От екипа ще бъде разиграна обстановка на пътно –транспортно произшествие с условно потърпевши хора, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани разнообразни превръзки; здравно лице ще мери кръвно налягане на гражданите; ще бъдат популяризирани нагледни и осведомителни материали, свързани с първата помощ и пътната сигурност.

В 12:00 ч. всички участници и посетители ще се заловен за ръце и ще образуват обичайна в целия свят «Човешка верига» в поддръжка на първата помощ за всички нуждаещи се.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР